Αυθαίρετη απόφαση ΟΚΥπΥ για μη ανανέωση των συμβολαίων των Γενικών Διευθυντών – Τι λέει ο Υπ.Υγείας

Αυθαίρετη χαρακτηρίζουν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥΠΥ να μην προχωρήσει σε ανανέωση των συμβολαίων των Εκτελεστικών Γενικών Διευθυντών των περιφερειών Λευκωσίας και Λάρνακας – Αμμοχώστου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ η αναπληρώτρια ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν γίνεται να υπάρχει το φαινόμενο «διατάσσουμε, παύουμε και φεύγουν».

Τόνισε ότι η διαδικασία προσωπικών συμβολαίων στον ΟΚΥΠΥ πρέπει να τερματιστεί, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις και να ρυθμιστούν οι όροι απασχόλησης.

Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να γίνει και ένας συμφωνημένος μηχανισμός συζήτησης των εργασιακών θεμάτων. Σημείωσε δε ότι τα προσωπικά συμβόλαια αφήνουν τον εργαζόμενο μόνο του και απροστάτευτο αλλά και έρμαιο αυθαιρεσιών.

Από την πλευρά του ο Α’ λειτουργός της ΠΑΣΥΔΥ Ανδρέας Λουκά ανέφερε ότι οι δυο διευθυντές δεν έτυχαν ενημέρωσης για την απόφαση του ΔΣ του ΟΚΥΠΥ, ούτε υπήρξε σύσταση ή παρατήρηση που να υποδήλωνε ανεπάρκεια.

Έκανε επίσης λόγο για κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Ο κ. Λουκά υπέδειξε ότι πρέπει να υπάρξει συλλογική σύμβαση που να διασφαλίζει τους όρους απασχόλησης.

Αναμένει την επιστολή από συντεχνίες των γιατρών ο Χατζηπαντέλας

Την επιστολή από τις δυο συντεχνίες των γιατρών αναμένει ο Υπουργός Υγείας σχετικά με τη μη ανανέωση των συμβολαίων των Εκτελεστικών Γενικών Διευθυντών των περιφερειών Λευκωσίας και Λάρνακας – Αμμοχώστου, από τον ΟΚΥπΥ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας είπε ότι χθες είχε συνάντηση με τις δυο συντεχνίες των γιατρών, ωστό δε θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος προτού λάβει την συγκεκριμένη επιστολή.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei