Αυτή είναι η νέα ηγεσία της ΕΔΟΝ

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου η πρώτη σύνοδος του νεοεκλεγέντος Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ, κατά την οποία έγιναν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΕΔΟΝ.

Στο πόστο του Γενικού Γραμματέα επανεκλέγηκε ο Σεβήρος Κούλας.

Σεβήρος Κούλας 2022 scaled

Στο πόστο του Κεντρικού Οργανωτικού Γραμματέα επανεκλέγηκε ο Ιάκωβος Τοφαρή.

ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΟΦΑΡΗ scaled

Στην Κεντρική Γραμματεία εκλέγηκαν οι Άλκης Συλικιώτης, Σταύρος Αγαθού, Χρυσόστομος Παναγή Στο Εκτελεστικό Συμβούλιο εκλέγηκαν οι Ανθούλα Μενελάου, Χρίστος Μακρής, Ανδρέας Σόλωνος, Χριστόφορος Χαραλάμπους, Χαράλαμπος Πανταζής, Λένος Χριστοφόρου, Σάββας Χριστοφόρου, Φωτεινή Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Γερολατσίτης, Λευτέρης Δημοσθένους.

Βιογραφικό σημείωμα Σεβήρου Κούλα:

Ο Σεβήρος Κούλας γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1990, είναι 31 χρονών και κατάγεται από την Κυθρέα και το Νέο Χωριό Κυθρέας. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Η συμμετοχή του στο Λαϊκό Κίνημα ξεκίνησε στην ηλικία των 15 ετών όταν εντάχθηκε στην Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Μαθητών (ΠΕΟΜ) και είχε ενεργό συμμετοχή στο μαθητικό τμήμα της ΕΔΟΝ και στους φορείς του Μαθητικού κινήματος. Διετέλεσε Γραμματέας του Παγκυπρίου Γυμνασίου, Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (Π.Σ.Ε.Μ.) και πρόεδρος της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Λευκωσίας-Κερύνειας (Ε.Σ.Ε.Μ).

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (Ε.Φ.Ε.Κ.) Αθήνας για δύο χρόνια, Πρόεδρος (2012-2014) και Οργανωτικός Γραμματέας (2011-2012) της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών Αθήνας. Διετέλεσε μέλος του Φοιτητικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ (2011-2017), μέλος της Γραμματείας του Φοιτητικού τμήματος (2014-2017) ενώ διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (Π.Ο.Φ.ΕΝ.) (2016-2017).

Διετέλεσε υπεύθυνος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων της ΕΔΟΝ (2017-2018). Το 2018 εκλέγηκε Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας ενώ τον Οκτώβρη του 2020 εκλέγηκε Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ.

Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2015, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της από το 2016 και μέλος της Κεντρικής Γραμματείας από το 2019.

Είναι μέλος της Γραμματείας του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης.

Είναι μέλος του ΑΚΕΛ από το 2011. Είναι μέλος της Συμπλεγματικής Επιτροπής ΑΚΕΛ Αγλαντζιάς και μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ από το 2021.

Βιογραφικό σημείωμα Ιάκωβου Τοφαρή:

Ο Ιάκωβος Τοφαρή γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1991. Είναι 29 χρονών, κατάγεται από την κατεχόμενη Άσσια και ζει στα Λύμπια. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις Διεθνείς Σχέσεις. Είναι μέλος του ΑΚΕΛ από το 2011.

Η συμμετοχή του στο Λαϊκό Κίνημα ξεκίνησε στην ηλικία των 15 ετών όταν εντάχθηκε στην Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Μαθητών (ΠΕΟΜ) και είχε ενεργό συμμετοχή στο μαθητικό τμήμα της ΕΔΟΝ και στους φορείς του Μαθητικού κινήματος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Λυκείου Ιδαλίου. Διετέλεσε μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας το 2009-2010. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (Ε.Φ.Ε.Κ.) Αθήνας για δύο χρόνια, Πρόεδρος (2014-2015) και Οργανωτικός Γραμματέας (2013-2014) της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών Αθήνας. Διετέλεσε μέλος του Φοιτητικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ (2013-2015).

Το 2018 εκλέγηκε Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαίων, θέση που κράτησε μέχρι την Συνέλευση της Ομοσπονδίας τον Δεκέμβρη του 2019. Μεταξύ 2019-2021 υπήρξε μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας. Από τον Αύγουστο του 2021 αποτελούσε μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΕΔΟΝ ενώ βρισκόταν επίσης στη θέση του Κεντρικού Οργανωτικού Γραμματέα. Αποτελεί μέλος του Δ.Σ. του προσφυγικού σωματείου «Ομόνοια Άσσιας» και της Γραμματείας του Κυπροκουβανικού συνδέσμου φιλίας.

Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2018 και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της από το 2019.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy