Αυτοκινητοπομπή κατά των ασφαλτικών στο Δάλι – «Ο κόσμος έχει αγανακτήσει…» (φωτογραφίες)

Οι κάτοικοι της ενορίας Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι για ακόμα μία φορά διαμαρτυρήθηκαν κατά των ασφαλτικών εργοστασίων.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣυγκεκριμένα, πραγματοποίησαν σήμερα αυτοκινητοπομπή, με τη συμμετοχή του δημάρχου Λεόντιου Καλλένου, από το Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου Γ’ προς τις δύο βιομηχανικές μονάδες που προσβάλλουν με τη λειτουργία τους την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων.

«Επιλέξαμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να διαμαρτυρηθούμε συμβολικά και να αναδείξουμε ότι το πρόβλημα της μετακίνησης των ασφαλτικών δεν έχει επιλυθεί», ανέφερε στη «Χ» ο πρόεδρος της Κίνησης Βελτίωσης Ποιότητας Ζωής, Κυριάκος Κυριάκου.

Επεσήμανε ότι παρ’ όλες τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις, δυστυχώς γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια, δεν κατάφερε να υλοποιήσει την απόφασή της η κυβέρνηση.

Έστειλε το μήνυμα ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει και δεν του έχει απομείνει άλλη υπομονή καθώς η υγεία του προσβάλλεται καθημερινά από τα δύο εργοστάσια που βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς στους εργοστασιάρχες των ασφαλτικών εργοστασίων όπως ολοκληρώσουν τις μελέτες που πρέπει να γίνουν για τη μετακίνηση των εργοστασίων στις υπόλοιπες περιοχές, εξαιρουμένου του Μιτσερού, αλλά και προς τα αρμόδια Τμήματα, όπως ασκήσουν την πίεση που χρειάζεται για την ολοκλήρωση της μετακίνησης.

Δείτε φωτογραφίες:

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.