Αυτονόητη επιλογή ο Μητροπολίτης Λεμεσού για νέος Αρχιεπίσκοπος, λέει ομάδα στήριξης

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος είναι «η αυτονόητη επιλογή για να ηγηθεί της Εκκλησίας της Κύπρου», αναφέρει διακήρυξη ομάδας φίλων και υποστηρικτών του, η οποία συστάθηκε επίσημα το βράδυ της Δευτέρας και καταγράφεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση, σύμφωνα με ανακοίνωση, εξέφρασαν τη στήριξη τους στην υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Αθανάσιου άνθρωποι όλων των ηλικιών, με διαφορετικό επαγγελματικό υπόβαθρο και από κάθε γωνιά της Κύπρου, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Νικολαΐδης.

Όπως αναφέρει η διακήρυξη, «ως μέλη αυτής της Εκκλησίας, που για αιώνες και σε καιρούς δύσκολους έχει στηρίξει το ποίμνιό της, θέλουμε και τώρα να αναλάβει τον πραγματικό πνευματικό της χαρακτήρα και ρόλο, θέλουμε την Εκκλησία μας δίπλα στον άνθρωπο μεν, αλλά μακριά από κοσμικές νοοτροπίες και συμπεριφορές».

Η ομάδα στήριξης του Μητροπολίτη Λεμεσού ζητά μια Εκκλησία «στηριζόμενη στη μακραίωνη παράδοσή μας, να αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ανησυχίες των ανθρώπων, να μιλά στον άνθρωπο, όχι με ψεύτικη και ξύλινη γλώσσα, αλλά προσφέροντας λόγο καρδιακό, λόγο αγάπης, φωτίζοντας τη ζωή μας και δίνοντας μας ελπίδα».

Σημειώνοντας ότι η Εκκλησία έχει και πρέπει να έχει σημαντικό και ουσιαστικό λόγο για τα διάφορα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο όπως η φτώχεια, οι διακρίσεις, τα ναρκωτικά, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η προσβολή και διάλυση του ιερού θεσμού της οικογένειας, το εθνικό θέμα κ.α., η ομάδα στήριξης αναφέρει ότι «ο διαχρονικός και ζωντανός λόγος και εμπειρία της, είναι η μόνη λύση και διέξοδος μπροστά στη συνθηματολογία και τα ψεύτικα λόγια της εποχής μας, που μας απογοητεύουν συνεχώς».

«Η επί μισό περίπου αιώνα συνεχής εκκλησιαστική διακονία και εμπειρία και η καθημερινή απευθείας επαφή με τους πιστούς, καθώς και τα βιώματα κοντά σε φωτισμένους Πατέρες και Γέροντες, αναδεικνύουν τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο ως τον πνευματικό φάρο και οδηγό για όλους μας», προσθέτει.

Στη διακήρυξη αναφέρει ότι «το αξιοθαύμαστο και πολυσχιδές κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, σε μία από τις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιφέρειες της Κύπρου, η πνευματική καθοδήγηση χιλιάδων πιστών στην Κύπρο αλλά και το εξωτερικό, η επιτυχής διοικητική αναδιάρθρωση, η αποτελεσματική οικονομική διαχείριση και διεύρυνση των δυνατοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, η αγάπη και η έγνοια για την Εκκλησία, το περιβάλλον, τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τη νεολαία, καθιστούν τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο, την αυτονόητη επιλογή για να ηγηθεί της Εκκλησίας της Κύπρου».

Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος, προστίθεται, «δύναται να δώσει νέα ώθηση στο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας μας, να αναζωογονήσει τον πνευματικό της λόγο και να εργαστεί κατά της φτώχειας, της εξαθλίωσης, των προβλημάτων της νεολαίας. Να αγωνιστεί υπέρ της προστασίας του θεσμού της οικογένειας, των ευάλωτων ομάδων, του περιβάλλοντος αλλά και υπέρ της εθνικής επιβίωσης μας στην ημικατεχόμενη πατρίδα μας».

Η ανάδειξη του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου στην ηγεσία της Εκκλησίας της Κύπρου, συνεχίζει η διακήρυξη, «θα σημάνει μία νέα εποχή για τα εκκλησιαστικά δρώμενα – μία εποχή αγάπης και προσφοράς προς τον άνθρωπο, αγάπης που εκδηλώνεται όχι ως ένα απλό συναίσθημα, αλλά ως ο ίδιος ο Θεάνθρωπος, αγκαλιάζοντας την Εκκλησία, τον Άνθρωπο, την Κτίση, αγάπης που εκφράζεται όχι μόνο λεκτικά, μέσα από λόγια και κηρύγματα, αλλά και έμπρακτα, με έργα και συνεχή διακονία, αγάπης που αντλεί δύναμη από τις μακραίωνες εκκλησιαστικές παραδόσεις μας και διαχέεται στη σύγχρονη κοινωνία, μεταλαμπαδεύοντας σε όλους αλλά πρωτίστως στα παιδιά και τους νέους μας την Αλήθεια του Ευαγγελίου».

Η διακήρυξη της ομάδας στήριξης Μητροπολίτη Λεμεσού αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της (lemesouathanasios.com) και το βίντεο της χθεσινοβραδινής συγκέντρωσης είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο https://mega.nz/file/Uh1Vwa6B#8CU-E038I29qQX3raSNiVS9-t-bkktcv8l-PLrKgD3k

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.