«Αυτοψία» Καδή στις παραλίες Λάρας και Αργάκας

Στις παραλίες της Λάρας και της Αργάκας θα βρεθεί το πρωί σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής συνοδευόμενος από την Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας, ωστόσο απούσα θα είναι η Ίνεια και οι κατοίκοι της.

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο κ. Καδής θα πραγματοποιήσει στις 10 το πρωί  επίσκεψη – περιοδεία στην παραλία Μαυραλλή, στην Αργάκα, για επισκόπηση των παραλιών που αποκαταστάθηκαν και για το άνοιγμα φωλιών χελωνών.

Ακολούθως γύρω στο μεσημέρι θα μεταβεί  στην περιοχή Λάρας, όπου θα πραγματοποιηθεί επεξήγηση του προγράμματος προστασίας και παρακολούθησης των θαλάσσιων χελωνών από το ΤΑΘΕ.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ίνειας μετά από έκτακτη του συνεδρίαση έχει αποφασίσει ότι όχι μόνο ο κοινοτάρχης Γιάγκος Τσίβικος, αλλά και κανένας κάτοικος δεν θα παραστεί στην Λάρα θεωρώντας ότι πρόκειται να στηθεί μια «φιέστα» κατά την έκφραση τους, που δεν ανταποκρίνεται στην δική τους πρόσκληση- πρόκληση.

Οι αρχές και οι κάτοικοι της Ίνειας είχαν καλέσει τους αρμοδίους να ανοίξουν όλες τις φωλιές προκειμένου να αποδειχθεί, όπως υποστηρίζουν, ότι δεν υπάρχουν σε όλες αυγά χελώνων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy