Αυτοψία στην περιοχή της Αλυκής από την οικολογική καταστροφή του Σαββάτου (Φώτος)

Στάχτη και καμένη γη άφησε πίσω της η πυρκαγιά του περασμένου Σαββάτου (24/05) που ξέσπασε στην περιοχή της Αλυκής στην Λάρνακα.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά η ιστοσελίδα dialogos.com.cy βρέθηκε στο σημείο και σας μεταφέρει τις εικόνες αποκάλυψης από την οικολογική καταστροφή που αφήνει πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά του Σαββάτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε συνολική έκταση περίπου 10 εκταρίων και τέθηκε υπό έλεγχο στις 20:19 το βράδυ.

Διαβάστε επίσης: Σκοτώνουν την Αλυκή για να σκοτώσουν τα κουνούπια

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής, στις ώρα 17:31 ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά σε υδροβιότοπο με ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση ακακίες και καλαμιώνα στην περιοχή της Αλικής Λάρνακας, νότια της λεωφόρου Φανερωμένης.

Διαβάστε επίσης: Στις φλόγες η περιοχή Natura στην αλυκή Λάρνακας

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας με 6 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και επιπρόσθετα 4 από Τμ. Δασών, 1 από Ταμείο Θήρας, 2 προωθητές γαιών από Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, 1 βυτιοφόρο όχημα από Δήμο Λάρνακας και η Πολιτική Άμυνα 2 Φ.Μ.Π. με 14 άτομα.