Αυτός είναι ο νέος προγραμματισμός εμβολιασμού για ηλικίες μέχρι 37 ετών

Συνολικά 259,089 εμβολιασμοί κατά της COVID-19 (29,4 δόσεις ανά 100 κατοίκους) έγιναν μέχρι και τις 27 Απριλίου στην Κύπρο, με το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού για την COVID-19 να εξελίσσεται, στη βάση των διαθέσιμων ποσοτήτων από τα τέσσερα αδειοδοτημένα εμβόλια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το ECDC, οι 193,882 (ποσοστό 24,1%) εμβολιασμοί αφορούν στη χορήγηση της 1ης δόσης και οι 65,207 (7,9%) εμβολιασμοί αφορούν στη χορήγηση των δύο δόσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Υγείας, με στόχο την ταχύτερη κάλυψη μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού, τα Κέντρα Εμβολιασμού εργάζονται πλέον σε διευρυμένο ωράριο, έχοντας τη δυνατότητα να διενεργούν μέχρι 14,000 εμβολιασμούς ημερησίως, στη βάση της διαθεσιμότητας των εμβολίων.

Η χώρα μας έχει ξεπεράσει τον στόχο των 45 ετών που είχε αρχικά θέσει για τον μήνα Απρίλιο και ήδη από αύριο προχωρά στην εμβολιαστική κάλυψη της ηλικιακής ομάδας των 30-39, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει για τις πιο κάτω ηλικιακές ομάδες, ως ακολούθως:

Ηλικίες Ημερομηνία προτεραιότητας στην Πύλη Εμβολιασμού
39-40 Πέμπτη, 29 Απριλίου, 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ
68-70 Παρασκευή, 30 Απριλίου, 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ
37-38 Τρίτη, 4 Μαΐου, 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ

 

Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι προσβάσιμη τις πιο πάνω ημερομηνίες και ώρες μόνο για τις ηλικίες που αναφέρονται στην κάθε περίπτωση και όχι για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται με τα διαθέσιμα αδειδοτημένα εμβόλια στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες. Τα επόμενα ανοίγματα της Πύλης Εμβολιασμού θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα μεταξύ της 1ης και της 2ης δόσης για το εμβόλιο της Moderna είναι οι 28 μέρες, για το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech 21 μέρες, για το εμβόλιο της AstraZeneca οκτώ εβδομάδες, ενώ το εμβόλιο της Janssen είναι μίας δόσης.

Μεγάλο ενδιαφέρον από ΠΙ για εμβολιασμούς στα ιατρεία τους – Παράταση για υποβολή ενδιαφέροντος

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που υπήρξε σήμερα από Προσωπικούς Ιατρούς για να συμμετέχουν στην προσπάθεια για χορήγηση του εμβολίου της ΑΖ στους δικαιούχους τους, δόθηκε παράταση για ακόμα μερικές ώρες για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Σύμφωνα με την Μαργαρίτα Κυριάκου, εκπρόσωπο του Υπ. Υγείας, σε σχέση με τους γιατρούς που είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους μέχρι και χθες για να τους δοθούν εμβόλια, έχει ήδη αρχίσει από σήμερα η διανομή των εμβολίων στη βάση των ποσοτήτων που έχουν ζητήσει.

Η κα. Κυριάκου δεν ήταν σε θέση ακόμα να δώσει λεπτομερή στοιχεία ωστόσο όπως μας λέχθηκε το ενδιαφέρον από τους γιατρούς είναι μεγάλο και αποφασίστηκε όπως δοθεί κάποια ολιγόωρη παράταση.

Για τους 41 ετών άνοιξε σήμερα η Πύλη Εμβολιασμού

Άνοιξε στις 7:30 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, η Πύλη Εμβολιασμού για τους 41 ετών και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 8 το βράδυ.

Μέχρι τις 15:00 περίπου 6.500 χιλιάδες πολίτες διευθέτησαν τα ραντεβού τους.

Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου, από τις 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ η Πύλη θα ανοίξει για ηλικίες 39-40 ετών.

Μέχρι και τις 25 Απριλίου, έγιναν στο σύνολο 241,700 εμβολιασμοί (27,5 δόσεις ανά 100 κατοίκους).

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.