Αυξάνεται ο πληθυσμός αλλοδαπών στο κατεχόμενο Τρίκωμο

Η «βουλευτής» του ΡΤΚ στο κατεχόμενο Τρίκωμο, Φιντέ Κιουσιάτ δήλωσε ότι ο πληθυσμός των αλλοδαπών στην περιοχή αυξάνεται και έχει κατατεθεί αίτημα για την ίδρυση δύο ρωσικών σχολείων.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο Kanal T, η κ. Κιουρσιάτ υποστήριξε ότι η αγορά κατοικίας στην περιοχή Τρικώμου πλέον ορίζεται από τους αλλοδαπούς και ειδικά το τελευταίο διάστημα οι αιτήσεις για την ίδρυση εταιρειών δεν προέρχονται από Τουρκοκύπριους αλλά από αλλοδαπούς.

Πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι αδυνατούν να αγοράσουν έστω και διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου καθώς η τιμή τους έχει φτάσει τις 120.000 στερλίνες και οι νέοι δεν μπορούν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν σπίτι στην περιοχή.

Η κκ. Κιουρσιάτ υποστήριξε ακόμη ότι οι άτομα που κατοικούν στις ελεύθερες περιοχές ενοικιάζουν σπίτια στην περιοχή του κατεχόμενου Τρικώμου επειδή οι τιμές τους είναι χαμηλές λόγω της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ και πρόσθεσε ότι οι τιμές καθορίζονται σύμφωνα με τους αλλοδαπούς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy