Αυξάνονται οι μνηστήρες για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου ΔΗΣΥ

Έντονο παρασκήνιο και για τις δύο θέσεις αντιπροέδρων

 

Φαίδωνας Φαίδωνος, Μιχάλης Σοφοκλέους και Ευθύμιος Δίπλαρος είναι μέχρι στιγμής οι διεκδικητές της 2ης τη τάξει θέσης του κόμματος, αυτής του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ.

Χθες εξήγγειλε την υποψηφιότητά του ο εκ των μέχρι τώρα αντιπροέδρων, βουλευτής Ευθύμιος Δίπλαρος, ενώ στις 8 Μαρτίου είχαν γνωστοποιήσει την υποψηφιότητά τους ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και το μέλος του Π.Γ. και τέως βουλευτής Μιχάλης Σοφοκλέους. Παρόλο που κάποιοι στον ΔΗΣΥ θεωρούν ότι και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, που θα γίνει στις 7 Μαΐου, υπάρχει φαβορί, άλλοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει μάχη, ενώ αναμένεται ότι θα εκδηλώσουν και άλλοι ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θέση, όπως ο τέως Υπουργός Μεταφορών Γ. Καρούσος, ενώ δεν αποκλείεται ενδιαφέρον και από τον Νίκο Νουρή.

Εξαγγέλλοντας την υποψηφιότητά του ο Ευθύμιος Δίπλαρος ανέφερε ανάμεσα σ’ άλλα ότι ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, δίπλα στον κόσμο της παράταξης, δίπλα σε όλα τα μέλη και ψηφοφόρους.

Την περασμένη Τετάρτη εξήγγειλε τη δική του υποψηφιότητα ο Φαίδωνας Φαίδωνος. Με μια λιτή ανακοίνωση ανέφερε ότι θα διεκδικήσει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου με πολιτική με καθαρό λόγο και έργα.

Την ίδια μέρα εξήγγειλε την υποψηφιότητά του και ο Μιχάλης Σοφοκλέους. Σε μήνυμά του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι επιδιώκει να ενισχύσει την κοινή προσπάθεια για τον αναγκαίο και ριζικό εκσυγχρονισμό του καταστατικού, την αναβάθμιση της συλλογικότητας και του πραγματικού και ουσιαστικού διαλόγου μέσα στην παράταξη.

Στο μεταξύ, αναμένεται ότι σύντομα θα εκφράσουν ενδιαφέρον και αρκετά στελέχη – βουλευτές και μέλη του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος και για τις δύο θέσεις αντιπροέδρων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του αντιπροέδρου βολιδοσκοπούν τους υποψηφίους για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου με σκοπό να δημιουργήσουν δίδυμα αλληλοστήριξης…

Μιχάλης Μιχαήλ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy