Αυξάνονται οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΔΗΣΥ

Ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά το τοπίο με τις υποψηφιότητες στον ΔΗΣΥ για τις εκλογές που θα αναδείξουν τον αναπληρωτή πρόεδρο και τους τρεις αντιπροέδρους του κόμματος στις 7 Μαΐου.

Χθες εξήγγειλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου και ο Ονησίφορος Ιωάννου, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν μέλος του απερχόμενου Π.Γ. του κόμματος. Τις θέσεις αντιπροέδρου διεκδικούν μέχρι τώρα η Ξένια Κωνσταντίνου, ο τέως πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ Μιχάλης Μιχαήλ, η βουλευτής Σάββια Ορφανίδου, η επίσης βουλευτής Φωτεινή Τσιρίδου και ο τέως κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Εξάλλου, τη θέση αναπληρωτή προέδρου του κόμματος διεκδικούν ο βουλευτής και μέχρι τώρα αντιπρόεδρος Ευθύμιος Δίπλαρος, ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους και ο πρώην αντιπρόεδρος και πρώην βουλευτής Σωτήρης Σαμψών.

Υπενθυμίζεται ότι είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος απέσυρε το ενδιαφέρον του λίγες μέρες αργότερα. Ο κ. Φαίδωνος απεκδύθηκε επίσης και οποιοδήποτε άλλο αξίωμα στην ηγεσία του κόμματος. Πληροφορίες για εκδήλωση ενδιαφέροντος υπήρχαν και για τους τέως υπουργούς Γιάννη Καρούσο και Νίκο Νουρή, οι οποίοι ύστερα από δεύτερες σκέψεις φαίνεται ότι τελικά απέσυραν το ενδιαφέρον τους. Ανάλογες πληροφορίες κυκλοφόρησαν και για τον ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, οι υποψήφιοι για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου θα πρέπει να καταθέσουν κατάλογο με 75 υποστηρικτές, ενώ οι υποψήφιοι για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων θα πρέπει να καταθέσουν κατάλογο με 50 υποστηρικτές.

Μιχάλης Μιχαήλ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy