Αυξάνονται τα προβλήματα στο Νοσ. Αναφοράς – Σε αυτοπεριορισμό δώδεκα νοσηλευτές

Συνολικά 12 νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αναφοράς τέθηκαν εκτός μάχης, αφού απουσιάζουν από την εργασία τους είτε επειδή οι ίδιοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είτε είναι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου, «από την αρχή της εβδομάδας μία βοηθός θαλάμου και 11 νοσηλευτές τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό, αφού εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είτε είναι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ολο αυτό το διάστημα εντοπίζεται νοσηλευτικό προσωπικό θετικό στον Covid-19 με αποτέλεσμα να περιορίζεται στο σπίτι του και στη συνέχεια, αφού θεραπευθεί, να επιστρέφει πίσω στα καθήκοντα του”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «αναμένουμε σήμερα ή αύριο να αποσταλεί επιπρόσθετη βοήθεια σε νοσηλευτικό προσωπικό, με τον αριθμό να φτάνει στα 130 άτομα. Ωστόσο, ο επιθυμητός αριθμός σε νοσηλευτικό προσωπικό που χρειάζεται για να λειτουργήσει ικανοποιητικά το Νοσοκομείο Αναφοράς, είναι 135 άτομα».

Ανέφερε ακόμα ότι «το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου έχει πάθει υπερκόπωση από την πολλή δουλειά αφού εργάζεται ασταμάτητα εδώ και οκτώ μήνες, δηλαδή από τότε που το Νοσοκομείο άρχισε να λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό . Ομως παρά την κούραση και την εξάντληση οι νοσηλευτές μας δε σταματούν να παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα αλλά και αγάπη στους ασθενείς που νοσηλεύονται».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy