Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και αποκοπές δρόμων λόγω… Πάπα

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, 2021 λόγω της αναμενόμενης επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο του Πάπα Φραγκίσκου, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΓια το λόγο αυτό θα υπάρξουν κατά διαστήματα ολιγόλεπτες αποκοπές δρόμων, τόσο στην επαρχία Λάρνακας, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας, όσο και στην επαρχία Λευκωσίας.

Επίσης, από τις 6 το πρωί αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, 2021, θα υπάρξει μόνιμη αποκοπή από τον κυκλικό κόμβο Μάρκου Δράκου προς τη συμβολή των οδών Ρηγαίνης-Αρσινόης, μέχρι τις 10 το πρωί του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου, 2021.

Επιπρόσθετα, η Αστυνομία προτρέπει το κοινό που θα παρευρεθεί την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, 2021 στο Στάδιο ΓΣΠ να προσέλθει έγκαιρα, γιατί θα διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι για safepass και έλεγχοι ασφαλείας, τόσο από την Αστυνομία, όσο και από τις αρχές του Σταδίου. Οι πόρτες του Σταδίου ΓΣΠ θα ανοίξουν για το κοινό στις 7 το πρωί.

Πέραν των 500 αστυνομικών έχουν επιστρατευτεί

Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία εξαιτίας της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου. Πέραν των 500 Αστυνομικών από όλα τα τμήματα της Δύναμης έχουν επιστρατευτεί για την ασφάλεια του Πάπα.

Από αύριο, με την άφιξή του στην Κύπρο, θα λειτουργεί στη ΜΜΑΔ αίθουσα διαχείρισης κρίσεων, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας, με επικεφαλής το Διοικητή της ΜΜΑΔ και τον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων.

Ο Πάπας φτάνει στο αεροδρόμιο Λάρνακας την Πέμπτη στις 1500 και η επίσημη υποδοχή θα γίνει από την Πρόεδρο της Βουλής και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στη διαδρομή προς Λευκωσία, καθώς και σε όλες του τις μετακινήσεις, θα συνοδεύεται από συνοδεία της Αστυνομίας και σε όλες τις περιπτώσεις θα υπερίπταται και ελικόπτερο της μονάδας αεροπορικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Τα μέτρα σε όλες τις μετακινήσεις και επαφές του Ποντίφικα είναι ιδιαιτέρως αυξημένα. Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι για το το λόγο αυτό θα υπάρξουν κατά διαστήματα  αποκοπές δρόμων και καλεί το κοινό να συμμορφώνεται με τις οδηγίες και υποδείξεις των μελών της Δύναμης.

Επίσης, από τις 6 το πρωί αύριο Πέμπτη, θα υπάρξει μόνιμη αποκοπή από τον κυκλικό κόμβο Μάρκου Δράκου προς τη συμβολή των οδών Ρηγαίνης-Αρσινόης, μέχρι τις 10 το πρωί του Σαββάτου, 4 Δεκεμβρίου.

Επιπρόσθετα, η Αστυνομία προτρέπει το κοινό που θα παρευρεθεί την Παρασκευή στο Στάδιο ΓΣΠ να προσέλθει όσο το δυνατό πιο έγκαιρα, γιατί θα διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι για safepass και έλεγχοι ασφαλείας, τόσο από την Αστυνομία, όσο και από τις αρχές του Σταδίου. Οι πόρτες του Σταδίου ΓΣΠ θα ανοίξουν για το κοινό στις 7 το πρωί.

Το πρόγραμμα του Αποστολικού ταξιδιού

O Πάπας Φραγκίσκος φτάνει στην Κύπρο στις 1500 το απόγευμα της Πέμπτης.

Αμέσως μετά θα κατευθυνθεί στην Εκκλησία της Παναγίας των Χαρίτων όπου, με βάση το πρόγραμμα, θα συναντήσει στις 1600 ιερείς, πιστούς, εκκλησιαστικούς συνδέσμους και κινήματα.

Η τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει στις 1715 και στις 1730 ο Ποντίφικας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μισή ώρα αργότερα θα συναντήσει εκπροσώπους αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και το διπλωματικό σώμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει δείπνο στον Πάπα στις 2010 στο Προεδρικό.

Την Παρασκευή ο αρχηγός της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας θα συναντήσει στις 8 και μισή τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄ στην Αρχιεπισκοπή και στις 900 είναι προγραμματισμένη συνάντηση με την Ιερά Σύνοδο, στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό .

Στις 10:00 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο στάδιο ΓΣΠ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 16:00 πραγματοποιείται οικουμενική προσευχή με μετανάστες στην Ενοριακή Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην πρωτεύουσα.

Στην ατζέντα της συνάντησης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι προκλήσεις της Τουρκίας τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα αλλά και οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του Κυπριακού και επανάληψη των συνομιλιών.

Θα συζητηθούν, επίσης, το μεταναστευτικό/προσφυγικό, η προστασία του περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ζητήματα που άπτονται της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Πάπας αναχωρεί το πρωί του Σαββάτου από το αεροδρόμιο Λευκωσίας με προορισμό την Αθήνα όπου αναμένεται να φτάσει στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 11 και δέκα το πρωί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.