Αυξημένες νοσηλείες ασθενών και με τα τρία εμβόλια

Φωτογραφία: Κάτια Χριστοδούλου-ΚΥΠΕ

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση της διαφάνειας και της σωστής ενημέρωσης των πολιτών, αποστέλλονται τα στοιχεία νοσηλειών σε συνάρτηση του εμβολιαστικού τους ιστορικού.

Τα πιο κάτω στοιχεία των νοσηλευόμενων είναι μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2022 και δεν συμπεριλαμβάνονται οι post COVID ασθενείς που εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

 

Τρέχουσες νοσηλείες κατά ιστορικό εμβολιασμού (16/02/2022 – δεν συμπεριλαμβάνονται οι post covid ασθενείς που εξακολουθούν να νοσηλεύονται) %
Χωρίς ιστορικό εμβολιασμού 66%
Μερικώς εμβολιασμένοι* 12%
Πλήρως εμβολιασμένοι** 2%
Πλήρως εμβολιασμένοι και με ενισχυτική δόση 20%
Σύνολο 100%
 

 

*Μερικώς εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι είχαν λάβει την πρώτη δόση διδοσικού εμβολίου, όσοι είχαν λάβει τις δύο δόσεις και δεν έχουν παρέλθει 14 μέρες από τη δεύτερη δόση,  όσοι είχαν λάβει το JJ και δεν έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών, καθώς και όσοι είχαν λάβει δύο δόσεις και έχουν παρέλθει 5 μήνες από τη δεύτερη δόση και δεν έχουν προχωρήσει στην ενισχυτική δόση.
**Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις διδοσικού εμβολίου και έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών από τη δεύτερη δόση, καθώς επίσης δεν έχουν παρέλθει 150 ημέρες από τη δεύτερη δόση (το ίδιο ισχύει για το μονοδοσικό JJ).

 

 

 

Τρέχουσες νοσηλείες κατά ιστορικό εμβολιασμού ανά 100,000 πληθυσμού ανά κατηγορία εμβολιασμού (συμπεριλαμβάνονται οι post Covid ασθενείς που εξακολουθούν να νοσηλεύονται)

 

 

Screenshot 2022 02 17 161125

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.