Αυξημένη κατά 17% η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με πέρσι

Στα ίδια εξαιρετικά ψηλά επίπεδα ανέρχεται τους τελευταίους 2 μήνες η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή η τιμή της μίας κιλοβατόρας ανέρχεται στα 29 σεντ.

Πρόσθεσε ότι σε σχέση με πέρσι την ίδια περίοδο η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι στο 17%.

Η κ. Παπαδοπούλου εξήγησε ακόμη ότι το 70% της τιμής του ρεύματος αποτελείται από το κόστος καυσίμου και το κόστος δικαιωμάτων των θερμοκηπιακών αερίων. Τα δικαιώματα ρύπων, ανέφερε, αγοράζονται μέσω χρηματιστηριακών πλατφόρμων και φέτος είναι ακριβότερα κατά 15 ευρώ.

Επισήμανε ότι με τη χρήση Φυσικού Αερίου και φωτοβολταϊκών οι λογαριασμοί των καταναλωτών μπορούν να μειωθούν στο 25%.

Σημείωσε ότι οι εγκαταστάσεις της ΑΗΚ είναι έτοιμες για χρήση Φυσικού Αερίου και είναι σχεδόν έτοιμες για λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, τα οποία όμως καθυστερούν λόγω χρονοβόρων διαδικασιών.

Όσον αφορά τις απάτες εναντίον καταναλωτών της ΑΗΚ από επιτήδειους που προσποιούνται τους υπαλλήλους της Αρχής, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, ιδιαίτερα στη Λεμεσό.

Επιτήδειοι, ανέφερε, διακόπτουν την ηλεκτροδότηση σε υποστατικά και μετά παρεμβαίνουν για να την επαναφέρουν χρεώνοντας μέχρι και 500 ευρώ. Τόνισε ότι η ΑΗΚ σε περιπτώσεις βλαβών δεν χρεώνει για επαναφορά ηλεκτροδότησης, ενώ σε οικιακή βλάβη, είναι ο πελάτης που ειδοποιεί την ΑΗΚ.

Επισήμανε ότι οι τεχνικοί της ΑΗΚ έχουν στολή με την εταιρική ταυτότητα της Αρχής και ελέγχουν μέχρι τον μετρητή χωρίς να μπαίνουν ποτέ σε σπίτια καταναλωτών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy