Αυξημένη τουριστική κίνηση στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας και στην Πόλη Χρυσοχούς

Aυξημένη τουριστική κίνηση παρατηρείται στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς και στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν σε γνώση του ΚΥΠΕ, το 2020- 2021 έγιναν 13.000 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχειακά καταλύματα του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, ενώ οι επισκέπτες ήταν στην πλειοψηφία τους Κύπριοι.

Η ικανοποιητική επισκεψιμότητα ωστόσο συνεχίζεται και φέτος. Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως οι ξενοδοχειακές μονάδες, τέσσερις στο σύνολό τους, στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας έχουν ανακαινιστεί και εξυπηρετούν τους επισκέπτες. Επεσήμανε επίσης πως τα Σχέδια του Υφυπουργείου Τουρισμού έχουν βοηθήσει πολύ στην τουριστική κίνηση στην περιοχή.

Στόχος μας, είπε ο κ. Κλεάνθους, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Οι περισσότεροι επισκέπτες και παραθεριστές στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας, συνέχισε, είναι Κύπριοι από τη Λευκωσία ως επί το πλείστον, αλλά και από άλλες περιοχές της Κύπρου.

Ικανοποίηση για την επισκεψιμότητα ντόπιων και ξένων στην Πόλη Χρυσοχούς εκφράζει και ο Δήμαρχος, Γιώτης Παπαχριστοφή. Τα ξενοδοχεία και τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που διαθέτει η περιοχή είναι υπερπλήρη, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τον Αύγουστο μήνα, είπε. Επισκεψιμότητα καταγράφουν και οι επαύλεις που διαθέτει το διαμέρισμα της Πόλης Χρυσοχούς, στην ευρύτερη περιοχή, πρόσθεσε.

Την Πόλη Χρυσοχούς επισκέπτονται σε καθημερινή βάση επισκέπτες από διάφορες πόλεις της Κύπρου, λόγω της θάλασσας, των Λουτρών της Αφροδίτης και του Ακάμα, συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Αργάκας, Σπύρος Πελοπίδας, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως στην κοινότητα υπάρχουν εκατό περίπου επαύλεις, οι οποίες ενοικιάζονται καθώς και συγκροτήματα διαμερισμάτων. Η περιοχή, συνέχισε, επιλέγεται για τις ομορφιές της από πολλούς επισκέπτες, ντόπιους και ξένους.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κοινοτάρχης Αργάκας είπε πως πέρυσι την ίδια περίοδο η κίνηση ήταν περιορισμένη, ωστόσο φέτος αυξήθηκε σημαντικά. Επεσήμανε τέλος πως η Αργάκα, σε απόσταση 8 περίπου χιλιομέτρων από την Πόλη Χρυσοχούς, κατακλύζεται από πολλούς ντόπιους επισκέπτες, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα.

Την Τρίτη το Υφυπουργείο Τουρισμού προχωρεί στην παρουσίαση της μελέτης με τίτλο «Ανάπτυξη στρατηγικής με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την εδραίωση της τουριστικής ταυτότητας για τις ευρύτερες περιοχές Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δ. Πόλης Χρυσοχούς. Η παρουσίαση της μελέτης θα γίνει στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy