Αυξήσεις φωτιά στα καύσιμα και στα κατεχόμενα

Νέες αυξήσεις επιβλήθηκαν στις τιμές των καυσίμων στα κατεχόμενα με αποτέλεσμα η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων να πωλείται προς 18,75 τουρκικές λίρες (ΤΛ) το λίτρο, η βενζίνη 98 οκτανίων προς 19 ΤΛ, το Euro diesel προς 21,07 ΤΛ και το αέριο προς 19,46 ΤΛ.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «κυβέρνηση» δεν μπόρεσε να αποσπάσει τα χρήματα που ήθελε από την Τουρκία και έτσι βρήκε την λύση στο να «κλέβει» τον «λαό». Σύμφωνα με την εφημερίδα, η «κυβέρνηση» δεν διστάζει να επιβάλλει αυξήσεις ενόσω τις δέχεται ο «λαός». Μετά τις χθεσινές αυξήσεις στα καύσιμα δημιουργήθηκαν ουρές μπροστά στα πρατήρια.

Επισημαίνεται ότι μία στερλίνα πωλείτο προς 19,70 ΤΛ χθες, ένα ευρώ προς 16,60 ΤΛ και ένα δολάριο προς 14,98 ΤΛ.

Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» γράφει ότι εξαθλίωσαν τους παραγωγούς οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν στα καύσιμα, στις ζωοτροφές και στον ηλεκτρισμό. Οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα αγροκτήματά τους και να παραδώσουν τα χώρα τους στο «κράτος». Αν δεν λυθούν τα προβλήματά τους μέχρι τις 15 Μαρτίου, οι παραγωγοί προτίθενται να φέρουν τα ζώα τους στην κατεχόμενη Λευκωσία με φορτηγά.

Εξάλλου, η εφημερίδα γράφει ακόμη ότι και οι επαγγελματίες οδηγοί ήρθαν στο σημείο να κλείσουν τις δουλειές τους. Η συντεχνία των επαγγελματιών οδηγών μέσων μαζικής συγκοινωνίας (Kar-İş) δήλωσε ότι από τον Μάιο του 2021 επήλθαν αυξήσεις της τάξης του 149,75% στα καύσιμα και ότι οι συγκοινωνίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε αυτές τις συνθήκες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy