Αυξήσεις – Λιμάνι Λ/σού: Διαφωνίες με «αλλά» από κυβέρνηση – Επικαλούνται συμβόλαιο που διαπραγματεύτηκαν οι ίδιοι

Τη διαφωνία της Κυβέρνησης στις αυξήσεις που προτίθενται να επιβάλουν στις ταρίφες τους οι διαχειρίστριες εταιρείες του λιμανιού της Λεμεσού, εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, σημειώνοντας πως γίνονται προσπάθειες ώστε το κόστος αυτό να μην μετακυλήσει στον καταναλωτή.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό και κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε, ο Γιάννης Καρούσος είπε πως «εμείς δεν συμφωνούμε με αυτήν την αύξηση των χρεώσεων», ωστόσο υπέδειξε ότι «στο συμβόλαιο υπάρχει αυτός ο όρος και οι εταιρείες μπορούν να κάνουν αυτές τις αυξήσεις χωρίς να μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε εκτός από (να ασκήσουμε) πολιτική πίεση».

Η Κυβέρνηση, συνέχισε, θα συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους και θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες, τους οποιουσδήποτε τρόπους ώστε αυτή η αύξηση «να απορροφηθεί, στο βαθμό που είναι δυνατόν, από εμάς και όχι από τον καταναλωτή».

Την ίδια ώρα υπέδειξε ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν δείκτες που επιφέρουν αυξήσεις και «ακόμη και στο Τμήμα Δημοσίων Έργων και στα αναπτυξιακά έργα που έχουμε, αρκετοί εργολάβοι χρησιμοποιούν σχετικούς όρους που έχουν στις συμβάσεις τους και  αφού έχει αυξηθεί, για παράδειγμα, το κόστος των υλικών, δικαιούνται και αυτοί μιαν αύξηση στις πληρωμές που έχουν να παίρνουν».

Ο Υπουργός Μεταφορών έστειλε δε το μήνυμα προς όλους όσοι δραστηριοποιούνται στα λιμάνια, πως «όλοι πρέπει να βάλουν το λιθαράκι τους για να μην περαστεί αυτό το κόστος στον καταναλωτή», αφού όπως τόνισε «δεν είναι μόνο οι διαχειρίστριες εταιρείες που έχουν σχέση με την αύξηση των τιμών ή των χρεώσεων, είναι όλος ο κύκλος λειτουργίας ενός λιμανιού».

Παράλληλα σημείωσε ότι, η εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού έχει φέρει τεράστια οφέλη στην οικονομία της χώρας και έχει επιλύσει αρκετά προβλήματα τα οποία υπήρχαν πριν.

«Έχει βελτιωθεί η υπηρεσία, έχει βελτιωθεί η εξυπηρέτηση και μάλιστα είμαστε και πάρα πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί και η συμφωνία για το διαμετακομιστικό εμπόριο, όπου πλέον χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια θα χρησιμοποιούν τη Λεμεσό ως διαμετακομιστικό εμπόριο», συμπλήρωσε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.