Αύξηση 10% καταγράφει η τιμή του ψωμιού τους τελευταίους μήνες

Αύξηση 10% καταγράφει η τιμή του ψωμιού τους τελευταίους μήνες κάτι το οποίο άρχισε να γίνεται πολύ ανησυχητικό, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου Αντώνης Ιωάννου, με αφορμή τα αποτελέσματα του Παρατηρητηρίου τιμών για την περίοδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση, ο κ. Ιωάννου επεσήμανε ότι οι βασικοί στόχοι του Παρατηρητήριου ήταν να εξετάσει τόσο την τάση των αυξήσεων, όσο και τους τρόπους με τους οποίους το υπουργείο μπορεί να παρέμβει και να ενημερώσει τον κόσμο.

Ο κ. Ιωάννου επεσήμανε ότι στα βασικά είδη, όπως ψωμί, γάλα και νερό η Υπηρεσία του έχει αρμοδιότητα να δει αν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης σε περίπτωση που υπάρξει υπέρμετρη αδικαιολόγητη αύξηση.

Η έρευνα του παρατηρητηρίου αξιολόγησε τις τιμές 68 βασικών αγαθών με μεγαλύτερη αξία πωλήσεων σε 39 μεγάλες και μικρές υπεραγορές και μεταξύ άλλων εξέτασε τις τιμές σε προϊόντα όπως γάλα ψωμί όσπρια και ζυμαρικά.

Εξάλλου ο κ. Ιωάννου προανήγγειλε αυξήσεις στις τιμές των πετρελαιοειδών μέχρι το τέλος του μήνα σημειώνοντας ότι το Υπουργείο εξετάζει τις τιμές και θα δει αν δικαιολογούνται η όχι για να εφαρμόσει το νόμο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.