Αύξηση κεφαλαίου cdbbank κατά €4,3 εκατ. και κερδοφορία €2,8 εκατ. το πρώτο 6μηνο

Η cdbbank κατέγραψε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, κερδοφορία συνολικού ύψους €2,8 εκατ., σε σχέση με ζημιές ύψους €2,2 εκατ. ευρώ, το 2018, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Η τράπεζα κάνει λόγο για θετική πορεία, ένδειξη της οποίας όπως αναφέρεται, αποτελεί και η αύξηση στις καταθέσεις των πελατών κατά €35 εκατ., το 2018 και επιπλέον αύξηση €25 εκατ. τους πρώτους έξι μήνες του 2019.

Την ίδια ώρα σημειώνει ως ιδιαίτερα σημαντική τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με το ποσοστό τους να διαμορφώνεται στο 42,1%.

Ορόσημο για τη cdbbank υπήρξε επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου, ύψους €4,3 εκατ., τον περασμένο Μάρτιο, που ενίσχυσε σημαντικά τον δείκτη της κεφαλαιακής της επάρκειας. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της εθελούσιας εκκαθάρισης της θυγατρικής της στη Ρωσία, που επέτρεψε τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, είχαν ιδιαίτερα θετική επίδραση στο επιχειρηματικό προφίλ της Τράπεζας, σημειώνεται.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της cdbbank, Κώστας Αργυρίδης, ανέφερε πως ακρογωνιαίος λίθος της νέας στρατηγικής της Τράπεζας είναι η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων της, εστιάζοντας στους τομείς των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων καθώς επίσης στην επενδυτική τραπεζική και στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες για βελτίωση της βιωσιμότητας του επιχειρηματικού μοντέλου της cdbbank, ο κ. Αργυρίδης είπε πως βασικοί στόχοι της στρατηγικής είναι η λειτουργική αναδιοργάνωση της Τράπεζας μέσω της περαιτέρω τεχνολογικής αναβάθμισης και εξορθολογισμού των διαδικασιών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση αφενός της εξυπηρέτησης των πελατών και αφετέρου της αποτελεσματικότητας του οργανισμού.

Παράλληλα, η Τράπεζα επικεντρώνεται στην ουσιαστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων, καθώς και στη διεύρυνση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας και της γκάμας των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει, με σκοπό την παροχή μίας μοναδικής πελατοκεντρικής εμπειρίας.

Νέα πρόσωπα στο Διοικητικό Συμβούλιο

Σε ομιλία του στο πλαίσιο της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της cdbbank, Γιώργος Λοΐζου, ανέφερε πως η Τράπεζα προχώρησε στο διορισμό τριών νέων ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών. Συγκεκριμένα, διορίστηκαν οι Αυγουστίνος Παπαθωμάς, Χριστόδουλος Πλαστήρας καθώς επίσης και ο Κώστας Πουλλής, πρώην ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.