Αύξηση μελών κλιμακίου της Αστυνομίας για θέματα χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνωνΗ απόφαση για αύξηση του αριθμού των μελών του κλιμακίου της αστυνομίας που χειρίζεται τα θέματα χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων από 4 σε 13 καταδεικνύει την πρόθεση του Υπουργείου, δηλώνει ο ίδιος ο Υπουργός.

Σημείωσε ότι θέλει να αποφύγει να προδικάσει στο που βρίσκεται η διερεύνηση, επαναλαμβάνοντας ότι πρόθεση της Κυβέρνησης και των κομμάτων υπάρχει πρωτοφανής ομοθυμία και βούληση να φτάσουν εκεί που πρέπει για να καθαρίσει το απόστημα.

Αυτό είναι και μήνυμα που έδωσε με έντονο τρόπο και στην αστυνομία, ο αρχηγός της οποίας το πέρασε στην ανακριτική ομάδα, είπε χαρακτηριστικά.

Οι υποθέσεις, είπε, θα διερευνηθούν μέχρι τέλους, εκφράζοντας την άποψη ότι αυτό θα γίνει.

Εξέφρασε λύπη για την τοποθέτηση αρχηγού κόμματος, ο οποίος υποστήριξε ότι στη σύσκεψη δεν άκουσε τίποτε καινούργιο, αφού εντός της σύσκεψης δεν εκφράστηκε καμία τέτοια θέση, αλλά αντίθετα όλα τα κόμματα είχαν εκφράσει τη συμφωνία τους με τα μέτρα που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση.

Αυτό που έχει καθοριστικό ρόλο είναι οι πράξεις και τα αποτελέσματα αυτών σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο, υπέδειξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης.

Σημείωσε ότι το κόμμα του θα κάνει ότι μπορεί για να μην κλείσει άδοξα ο δημόσιος διάλογος και οι ενέργειες που γίνονται.

Όσα καταγράφονται με τις πρόσφατες εξελίξεις είναι άκρως ανησυχητικά και επιβεβαιώνουν ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο έπιασε πάτο, τόνισε ο κ. Λουκαϊδης, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται ο καθένας να κάνει ότι μπορεί με τις αρμοδιότητες που έχει για εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Το ΑΚΕΛ, είπε, κατέθεσε μαζί με το ΔΗΚΟ εισήγηση για αυτεπάγγελτη εξέταση του θέματος στην αρμόδια επιτροπή παιδείας και αθλητισμού.

Το υπόμνημα του ΑΚΕΛ με τις θέσεις του κόμματος, όπως κατατέθηκαν χθες στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αποστάληκε και στης υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις με στόχο να καταλήξουν αν είναι δυνατό σε ένα κοινό παρονομαστή και να καταφέρουν την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.