Αύξηση περιστατικών με παιδιά που νοσούν από Covid

Παρατηρείται αύξηση περιστατικών με παιδιά που νοσούν από Covid, αλλά είναι περιορισμένη, επειδή τα παιδιά δεν νοσούν με σοβαρά συμπτώματα και άρα δεν χρειάζεται μακρόχρονη νοσηλεία, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακαρίου Νοσοκομείου.

Σήμερα νοσηλεύονται 6 παιδιά με Covid, στα οποία η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ενώ το νοσοκομείο μπορεί να νοσηλεύσει μέχρι και 13 παιδιά με ΚΟΒΙΤ.

Η μετάλλαξη Δ, είπε ο Γιατρός, είναι μεν πολύ μεταδοτική, αλλά δεν έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα το πολυφλεγμονώδες σύνδρομο, όπως είχε παρατηρηθεί με το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού, χωρίς αυτό να είναι βέβαιο, επειδή πρόκειται για όψιμη διαταραχή που παρουσιάζεται από 2 μέχρι 6 εβδομάδες μετά τη νόσηση.

Το σύνδρομο αυτό σημείωσε, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές καρδιαγγειακές επιπλοκές που μπορεί να οδηγήσουν και στο θάνατο.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, ο Δρ. Ηλία είπε ότι πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο, αφού ήδη κάποιες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς έχουν ήδη αρχίσει να το πράττουν.

Σημείωσε ότι όσοι είναι αρνητές στον εμβολιασμό δεν έχουν κανένα λόγο, αφού τρανή απόδειξη για το ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά είναι οι αριθμοί των νοσηλευομένων που στην καταπληκτική τους πλειοψηφία είναι μη εμβολιασμένοι.

Γνωστοποίησε ότι η παιδιατρική εταιρία θα εξετάσει σύντομα το θέμα για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.