Ορίζοντας/ Ανοιχτός ορίζοντας

Bitter Daphne στο 6 Cyprus Jazz and World Music Showcase

Το μουσικό σχήμα Bitter Daphne δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2019 και απαρτίζεται από τους: Λουκή Πετρίδη στο ηλεκτρικό μπάσο, Άγγελο Δούκα στα πλήκτρα και πιάνο, Βασίλη Βασιλείου στα τύμπανα-κρουστά. Οι Bitter Daphne κινούνται σε world fusion χαρακτήρα με αρκετές επιρροές από την progressive rock μουσική.  Ήδη βρίσκονται στη διαδικασία σύνθεσης της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς.

Όλα τα μέλη του σχήματος έχουν μουσικές σπουδές και εργάζονται ως επαγγελματίες μουσικοί, διδάσκοντας είτε παίζοντας σε συναυλίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Η αγάπη για τη μουσική έπαιξε τεράστιο ρόλο για να γίνει επάγγελμα μας. Η σύνθεση είναι τρόπος έκφρασης και εκδήλωσης συναισθημάτων για εμάς. Είναι σαν μια συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών στη μουσική. Κάποιος φέρνει μια καινούργια ιδέα και ξεκινάμε ένας ένας να προσθέτουμε καινούργια θέματα μέχρι να είμαστε ικανοποιημένοι.

Στην Κύπρο δεν είναι τόσο δύσκολο πλέον να ασχοληθεί κάποιος με τη μουσική τόσο διδάσκοντας όσο και παίζοντας. Υπάρχουν αρκετές μουσικές σχολές και μουσικά σχολεία για να εργαστεί κάποιος καθώς και αρκετοί χώροι για να φιλοξενήσουν live μουσική.

Το είδος με το οποίο ασχολούμαστε έχει περιορισμένο κοινό προς το παρόν. Υπάρχουν όμως και για το συγκεκριμένο είδος πλέον μουσικές σκηνές αλλά και αρκετά φεστιβάλ τα οποία μπορούμε να απευθυνθούμε για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σιγά σιγά θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες.

Το Cyprus Jazz and World Music Showcase δίνει την ευκαιρία σε πολλά κυπριακά σχήματα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα τόσο όμορφο μέρος όπως το θέατρο Ριάλτο. Επίσης δίνεται η ευκαιρία στους καλλιτέχνες να έρθουν σε επαφή με διοργανωτές φεστιβάλ από το εξωτερικό καθώς και η συμμετοχή τους σε κάποια από αυτά.

Για την ανάπτυξη της μουσικής δημιουργίας προτείνουμε να γίνονται περισσότερες τέτοιες διοργανώσεις και συναυλίες όπως και περισσότερη προώθηση της συγκεκριμένης μουσικής σε όλη την Κύπρο, για να γνωρίσει ο κόσμος περισσότερο αυτό το είδος μουσικής. Τα επόμενα μας σχέδια είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά και η συμμετοχή μας σε συναυλίες και φεστιβάλ τόσο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

Θέατρο Ριάλτο 29 και 30 Νοεμβρίου, 19:30