4th Cyprus Jazz and World Music Showcase: Macumba

Macumba

«Το κουαρτέτο “Macumba” ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2017 στη Λεμεσό. Αποτελείται από τους Γιώργο Μορφίτη (πιάνο), Ηλία Ιωάννου (τρομπέτα), Ρόδο Παναγιώτου (ντραμς & κρουστά) από την Κύπρο όλοι και τον Rodrigo Cáceres (μπάσο) από τη Χιλή. Σημαντική συνεισφορά στην έως τώρα εξέλιξη του σχήματός μας ήταν η διαχείριση και καλλιτεχνική επιμέλεια της Σοφίας Σίμου, ως manager και πέμπτου μέλους της μπάντας.

Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία για εμάς, πρόκειται για ένα μοντέρνο Latin Jazz σχήμα το οποίο απευθύνεται σε όλους. Συνδυάζει υψηλό μουσικό επίπεδο, επαγγελματισμό, αλλά ταυτόχρονα και διασκέδαση. Εμφανιζόμαστε τόσο σε bar της πόλης, όσο σε φεστιβάλ ή και στα “σαλόνια’’ γι’ αυτό και το “Macumba” δεν είναι το καθιερωμένο Jazz σχήμα που θα περίμενε κάποιος να ακούσει! Μας αρέσει να είμαστε ευέλικτοι.

Ο Γιώργος Μορφιτης ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου από μόλις 6 ετών. Σπούδασε Jazz στη Σχολή Φίλιππου Νάκα στην Αθήνα και στο I.S.A. κονσερβατόριο της Κούβας επικεντρώνοντας στην κλασική σύνθεση, ενορχήστρωση & Jazz / Latin Performance. Το 2004 εντρυφεί πλέον σε αυτό το είδος, ολοκληρώνοντας το Β.Α. & Μ.Α. στο κονσερβατόριο Codarts του Ρότερνταμ. Ο Ηλίας Ιωάννου σπούδασε μουσική στο Πανεπιστήμιο Codarts του Ρότερνταμ με ειδίκευση στην τρομπέτα και την Jazz. Αργότερα, παρακολουθεί master classes με διεθνούς φήμης μουσικούς όπως Barry Harris, Joshua Redman, Snarky Puppy, Aaron Parks, ενώ εισάγεται στον αυτοσχεδιασμό της Latin μουσικής δίπλα στον διάσημο τρομπετίστα Amik Querra.

Ο Rodrigo Cáceres είναι Χιλιανός μπασίστας, γνωστός στη latin-jazz, flamenco & world μουσική σκηνή, διεθνώς. Πραγματοποιεί περιοδείες & σεμινάρια σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ασία. Για πολλά χρόνια συνεργάζεται στενά, στην Ισπανία, με τον Rubem Dantas, drummer του Paco de Lucia & Chick Corea παίζοντας σε φεστιβάλ, ηχογραφεί 9 δίσκους με σημαντικά ονόματα: Diego Guerrero, Chano Domingez, Dan Ben Lior, Puchero del Hortelano, Maui. Ο Ρόδος Παναγιώτου εμφανίζεται επί σκηνής από μόλις 10 ετών . Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο και Rotterdam Conservatoryστην Ολλανδία, εξειδικεύοντας στη Latin-Jazz& WorldΜusic. Τα τελευταία 10 χρόνια διδάσκει στο Eυρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Λευκωσίας.

Μέχρι στιγμής όλα κύλησαν ομαλά και πολύ γρήγορα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την ανταπόκριση του κοινού, η οποία είναι ιδιαίτερα θερμή και συνεχώς αυξανόμενη. Για εμάς οποιαδήποτε ευκαιρία του να μοιραστούμε τη μουσική μας με τον κόσμοείναι το ίδιο σημαντική τόσο σε φεστιβάλ, όσο σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση ή χώρο.

Φυσικά, είναι μεγάλη μας χαρά η φετινή μας συμμετοχή στο Showcaseκαι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας επέλεξαν. Κάτι που σίγουρα θα βοηθούσε την ανάπτυξη της κυπριακής μουσικής: περισσότερες χορηγίες από την κυβέρνηση του κράτους, για τους χώρους που διοργανώνουν συναυλίες και τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Τα επόμενά μας σχέδια είναι: ηχογράφηση δίσκου και περιοδεία σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Παράλληλα με τη συνεχή μας εξέλιξη, τόσο μουσικά αλλά και ως ομάδα».

Γιώργος Μορφίτης, Ηλίας Ιωάννου, Ρόδος Παναγιώτου, Rodrigo Cáceres.

Θέατρο Ριάλτο, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy