Από έξι έδρες «Αλλαγή» και «Προοδευτική-Συνεργαζόμενοι» στις εκλογές της ΟΕΛΜΕΚ

Από έξι έδρες στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο εξασφάλισαν «Αλλαγή» και «Προοδευτική-Συνεργαζόμενοι» στις εκλογές της ΟΕΛΜΕΚ που πραγματοποιήθηκαν χτες σε παγκύπρια βάση.

Από το αποτέλεσμα δεν προκύπτει απόλυτη πλειοψηφία στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, πράγμα που σημαίνει πως οι διάφορες παρατάξεις θα πρέπει μέσα στο επόμενο διάστημα να αναζητήσουν συνεργασίες σε σχέση σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου και των λοιπών αξιωματούχων της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΟΕΛΜΕΚ, η «Αλλαγή» έλαβε σε παγκύπρια βάση 1264 ψήφους και ποσοστό 30,63%, η «Προοδευτική-Συνεργαζόμενοι» 1092 ψήφους και ποσοστό 26,47%, η «Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών – ΔΗΚΙ» 872 ψήφους και ποσοστό 21,13%, η «Νέα Κίνηση Καθηγητών – Συνεργαζόμενοι» 563 ψήφους και ποσοστό 13,65%, η «Νέα Πνοή για την εκπαίδευση» 322 ψήφους και ποσοστό 7,80% και ένας Ανεξάρτητος 13 ψήφους και ποσοστό 0,32%.

Από το εκλογικό αποτέλεσμα προκύπτει ότι η Αλλαγή εκλέγει συνολικά 54 Γενικούς Αντιπροσώπους. Η Προοδευτική 48, η ΔΗΚΙ, 38, η Νέα Κίνηση 25 και η Νέα Πνοή 15.

Επίσης σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα οι 21 έδρες στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο κατανέμονται ως εξής:

  • Αλλαγή 6 έδρες,
  • Προοδευτική 6 έδρες
  • ΔΗΚΙ 4 έδρες
  • Νέα Κίνηση 3 έδρες
  • Νέα Πνοή 2 έδρες

Επίσης οι 7 θέσεις στη Γραμματεία κατανέμονται ως εξής:

  • Αλλαγή 2 έδρες
  • Προοδευτική 2 έδρες
  • ΔΗΚΙ 1 έδρα
  • Νέα Κίνηση 1 έδρα
  • Νέα Πνοή 1 έδρα

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος εξήγησε ότι μέσα στην αμέσως επόμενη περίοδο θα πρέπει οι 5 Συνδυασμοί που έχουν επιτύχει εκλογή να προσδιορίσουν τα άτομα που θα καταλάβουν τις 21 έδρες στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Ακολούθως περί τα μέσα Ιουνίου θα διεξαχθεί η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων, η οποία θα επικυρώσει την εκλογή των 21 μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, όπως πρόσθεσε ο κ. Ταλιαδώρος, θα ακολουθήσει ο καταρτισμός του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα, διαδικασία μέσα από την οποία θα προκύψουν ο Πρόεδρος και οι άλλοι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Ταλιαδώρος με βάση τα αποτελέσματα κανένας Συνδυασμός δεν εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και άρα θα πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις για συνεργασία μεταξύ των διάφορων παρατάξεων, διαδικασία μέσα από την οποία αναμένεται να προκύψουν και οι υποψήφιοι για την Προεδρία της ΟΕΛΜΕΚ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy