Ας δώσουν εξηγήσεις στους υποψηφίους

Υπόθεση σκανδάλου φαίνεται να είναι, η δημοσιοποίηση των θεμάτων από το Υπουργείο Παιδείας πριν από την ώρα των εξετάσεων.

Το γεγονός και μόνο ότι οι λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας είχαν τα θέματα πριν από την έναρξη των εξετάσεων είναι για να διερωτάται κανείς κατά πόσον μπορούμε ως πολίτες να εμπιστευόμαστε τα αξιοκρατικά κριτήρια της κυβέρνησης από την εισδοχή υποψηφίων των Παγκυπρίων εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέχρι και την πρόσληψη εκπαιδευτικών στο δημόσιο.

Αν τα θέματα υποτίθεται ότι είναι κλειστά σε φακέλους και πρέπει να δίνονται μόνο μετά τη λήξη των εξετάσεων, με ποιου την εξουσιοδότηση μπορεί κάθε υπάλληλος του δημοσίου να έχει στα χέρια του τα εξεταστικά θέματα. Και τι γίνεται στη περίπτωση που πρόκειται να παρακαθίσει σε εξετάσεις ένα συγγενικό πρόσωπο του κάθε λειτουργού στο δημόσιο;

Αυτή τη στιγμή χιλιάδες κόσμος είναι σε αβεβαιότητα για τα “αξιοκρατικά κριτήρια” εισδοχής ατόμων στο δημόσιο, όταν υπάρχουν άτομα, τα οποία γνωρίζουν τα θέματα πριν αυτά δοθούν στους εξεταζόμενους.

Επιπλέον μετά από τη φράση “έγινε απλά ένα λάθος” γι΄αυτό και θα ακυρωθούν οι σημερινές εξετάσεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει ήδη δημιουργηθεί ένα κόστος στους υποψηφίους αλλά και ταλαιπωρία καθώς δόθηκαν πολλά λεφτά σε φροντιστήρια γι΄αυτές τις εξετάσεις.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αμφισβήτηση όλη η διαδικασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού από όλους όσους παρακάθισαν ή πρόκειται να παρακαθίσουν σε εξετάσεις.

 

 

Γκάφα μεγατόνων από Υπουργείο Παιδείας

Ακυρώθηκαν οι σημερινές προγραμματισμένες εξετάσεις του νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι στις 3.30 αναμενόταν να δώσουν εξετάσεις οι εκπαιδευτικοί με σκοπό το διορισμό τους στα Δημόσια σχολεία. Ωστόσο φαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, κάπου μπερδεύτηκε… και ανέβασε τα θέματα πριν καλά καλά παρακαθήσουν οι εξεταζόμενοι..

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy