Χειροπέδες σε Σκαλιώτη για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα

Καταδικασμένος για φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ είναι 62χρονος από τη Λάρνακα ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, αφού καταζητείται από τις ελληνικές Αρχές για να εκτίσει την ποινή του.

Ο 62χρονος, ο οποίος εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρεία, συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη και χθες προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης του στην Ελλάδα στη βάση σχετικού αιτήματος από τις ελληνικές αρχές.

Ο ασφαλιστής καταζητείτο στη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για να εκτίσει τρεις ποινές φυλάκισης που του επιβλήθηκαν ερήμην το 2012, το 2014 και το 2016 σε υποθέσεις φοροδιαφυγής ποσών που συμποσούνται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι ποινές επιβλήθηκαν από δικαστήριο της Λάρισας, όπου τα προηγούμενα χρόνια ο συλληφθείς είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά. Οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν την έκδοση του συλληφθέντος ο οποίος θα οδηγηθεί στις ελληνικές φυλακές για να εκτίσει τις ποινές του σε περίπτωση που ευοδωθεί η έκδοση.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, όμως, έχει τη δυνατότητα να εξαγοράσει τις ποινές του. Η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στις 12 Ιουνίου. Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy