Δολοφονική επίθεση οπαδών ΑΠΟΕΛ στη Θύρα 9 Λακατάμειας

Επίθεση με μολότοφ και καπνογόνα δέχθηκε ψες το σωματείο ΑΕΛ Λακατάμειας όπου στεγάζεται το οίκημα της Θύρας 9 στην περιοχή, την ώρα που εντός του κτιρίου βρισκόταν αρκετός κόσμος.

Λίγο μετά την ήττα της ομάδας τους στον τελικό κυπέλλου, 40 περίπου οπαδοί του ΑΠΟΕΛ που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες και είχαν τα πρόσωπα τους καλυμμένα με κράνη και κουκούλες επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, κροτίδες και καπνογόνα κατά του σωματείου και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Περιπολικά της Αστυνομίας μετέβησαν εκεί αλλά οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ είχαν γίνει ήδη καπνός.

Την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στο σωματείο αρκετός κόσμος, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά που παρακολουθούσαν τον τελικό κυπέλλου.

Η επίθεση προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές στο σωματείο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διερχόμενος οδηγός τραυματίστηκε ενώ βρισκόταν στο όχημά του με το παιδί του.

Μια εγκαταλειμμένη μοτοσυκλέτα χωρίς αριθμούς εγγραφής, είναι το μόνο στοιχείο που κατάφερε να αποκομίσει η αστυνομία για το ψεσινό σοβαρό επεισόδιο.

Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση είπε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, προσθέτοντας πως η αστυνομία κινητοποιήθηκε σε ελάχιστο χρόνο.

Ισχυρίστηκε ότι ψες ανατράπηκαν χειρότερες καταστάσεις με τις προληπτικές ενέργειες της αστυνομίας. Είπε ότι κύλησε ομαλά η νύχτα του τελικού κυπέλλου μετά από τον ανασχεδιασμό της αστυνομίας λόγω των επεισοδίων στη Λεμεσό.

Καταζητείται ο οδηγός που κτύπησε οπαδό της ΑΕΛ

Για τα προχθεσινά επεισόδια στον Εναέριο, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι καταζητείται ο οδηγός του οχήματος που φαίνεται στα βίντεο να κτυπά με ταχύτητα οπαδούς της ΑΕΛ. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, είναι ύποπτος για απόπειρα πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή Ευθύμιου Δίπλαρου, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι είναι εύκολο να επικρίνει κάποιος την αστυνομία. Κάποιοι για δικούς τους λόγους κατηγορούν την αστυνομία, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy