Ε.Μαύρου προς Φαίδωνος : Μπορούσαμε να το παραπέμψουμε στις ελληνικές καλένδες

«Αν θέλαμε να λαϊκίσουμε, τον Απρίλη που συζητούσαμε με τα Συμβούλια Αποχετεύσεων, τη μετάβαση από τις αξίες του 80 , στις αξίες 2013, θα το παραπέμπαμε στις ελληνικές καλένδες, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια», σχολίασε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής Ελένη Μάυρου απαντώντας στους χαρακτηρισμούς του Δημάρχου Πάφου.

«Γνωρίζαμε ότι θα υπάρξει αύξηση των τελών και προχωρήσαμε σε αυτή την αλλαγή. Άρα τα περί λαϊκισμού δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε ότι αφορά το επιχείρημα που ανακάλυψε ο κύριος Φαίδωνος, επίσης δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Οι μειώσεις είναι οριζόντιες και αφορά όλους».

Το ερώτημα είναι ανέφερε η κ. Μαύρου γιατί όλα τα Συμβούλια Αποχετεύσεως ακολούθησαν την παραίνεση της επ. Εσωτερικών και επέβαλαν ουδέτερα δημοσιονομικά τέλη, με εξαίρεση του Συμβούλιο της Πάφου; Το Συμβούλιο Λευκωσίας σημείωσε έστω και αργά προχώρησε στην εφαρμογή της παραίνεσης.

Η μία επιλογή είναι να απορρίψουμε την αναπομπή που σημαίνει ότι χάνεται ο χρόνος στον οποίο θα πρέπει να υπάρξει μείωση ανέφερε η κ. Μαύρου, καθώς θα ήταν άδικο για τους πολίτες της Πάφου. Έστω και 10% να δικαιούνται είναι κρίμα να το χάσουν. Η εισήγηση είπε, είναι να δούμε ποιες διασαφηνίσεις είναι απαραίτητες ώστε να προχωρήσει η τροποποίηση της νομοθεσίας.

Το θέμα θα απασχολήσει έκτακτη συνεδρία της Επ Εσωτερικών την προσεχή Δευτέρα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy