€760.000 έδωσε φέτος ο Στέλιος Χατζηιωάννου

Συνολικά 76 δικοινοτικές ομάδες βραβεύτηκαν, με το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ έκαστη, κατά την φετινή απονομή των δικοινοτικών βραβείων που απονέμονται από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Στέλιου Χατζηιωάννου.
 
Από το 2009 που άρχισε η απονομή των βραβείων μέχρι σήμερα δόθηκαν συνολικά 2 εκατομμύρια 760 χιλιάδες ευρώ.  Μιλώντας κατά την τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, στην παρουσία ξένων διπλωματών, άλλων αξιωματούχων, βραβευθέντων και άλλων, ο κ. Χατζηιωάννου αναφέρθηκε στην αυξητική τάση που παρουσιάζει ο αριθμός των αιτήσεων που υποβάλλονται κάθε χρόνο, σημειώνοντας πως το 2009 υπήρξαν αιτήσεις μόνο από 10 άτομα.
 
Φέτος υπέβαλαν αιτήσεις συνολικά 850 Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι από τους οποίους βραβεύτηκαν οι 152 (76 ομάδες). Βραβεύτηκαν ομάδες που ασχολούνται, μεταξύ άλλων, με τις επιχειρήσεις, τις τέχνες, τις επιστήμες, τον αθλητισμό και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις καθώς και άτομα από τις δυο κοινότητες που έχουν παντρευτεί ή είναι ζευγάρια στη ζωή.

 Ο κ. Χατζηιωάννου ανέφερε πως τα βραβεία αυτά αποτελούν μια γιορτή για μια διαρκή ειρήνη στο νησί. Επεσήμανε πως η στάση της μιας κοινότητας προς την άλλη σε ό,τι αφορά τον κόσμο αλλάζει προς μια θετική κατεύθυνση, παρά το ότι οι πολιτικοί δεν έχουν καταφέρει να βρουν κοινό έδαφος.
 
Πρόσθεσε πως στόχος είναι στο πλαίσιο αυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης να συνεχίσουν να οικοδομούν μια θετική συνεργασία μεταξύ του κόσμου στην Κύπρο για διασφάλιση διαρκούς ειρήνης στο νησί και εξέφρασε την ελπίδα και οι πολιτικοί να ακολουθήσουν αυτή την πορεία.
 
Στο πάνελ της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συμμετείχαν δημοσιογράφοι από τις δυο κοινότητες και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στις σχέσεις μεταξύ των δυο κοινοτήτων στο νησί.
 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy