Έκκληση Ερντογάν προς ΗΠΑ για απελευθέρωση της Ράκα

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να πραγματοποιήσουν από κοινού με την Τουρκία στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ράκα από το “Ισλαμικό Κράτος”, προτρέποντας τις να συνεργασθούν για τον σκοπό αυτό με την χώρα του και όχι με τους Κούρδους αντάρτες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απηύθυνε την έκκληση αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο RBS, το οποίο και επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

“Γνωρίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναγνωρίσει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, Το Κόμμα PYD και το YPG είναι παρακλάδια του PKK. Νομίζω ότι δεν είναι σωστό οι ΗΠΑ να πολεμούν το ‘Ισλαμικό Κράτος’ μαζί με αυτές τις οργανώσεις. Αυτές τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μπορούμε να τις κάνουμε μαζί”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, αν η Τουρκία έρχεται πιο κοντά στη Ρωσία και αν απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ, δεδομένης της αγοράς των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, ο Ερντογάν επέκρινε την απόφαση της Ουάσιγκτον να εξοπλίσει τους Κούρδους της Συρίας για να πολεμήσουν τους τρομοκράτες.

” Η Τουρκία ως ισότιμο μέλος του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσε να αγοράσει από τις ΗΠΑ κάποια οπλικά συστήματα. Αλλά στους τρομοκράτες έδωσαν τρεις χιλιάδες φορτηγά με όπλα εντελώς δωρεάν. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο, για αυτό κι εμείς φροντίζουμε μόνοι μας να διασφαλίσουμε τη δική μας ασφάλεια”, ήταν η απάντηση του Τούρκου Προέδρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy