«Εκλεκτοί» του Υπουργικού οι διευθυντές της παναμέζικης

Κυπριακές εταιρείες πίσω από το κτίριο που ενοικιάζει το Κτηματολόγιο

Δύο κυπριακές εταιρείες με μέτοχο ιδιοκτήτη μεγάλου λογιστικού – ελεγκτικού γραφείου κατέχουν όλες τις θέσεις κλειδιά στην εταιρεία με έδρα τον Παναμά, η οποία εμφανίζεται να ενοικιάζει στο κράτος μέσω άλλης εταιρείας το κτίριο στο Παραλίμνι όπου θα μεταστεγαστεί το Κτηματολόγιο Αμμοχώστου.

Οπως αποκαλύπτει η “Χ”, στην εταιρεία Vereno Holdings Corp. η οποία είναι εγγεγραμμένη στον Παναμά, τις τρεις βασικές θέσεις του διευθυντή, του γραμματέα και του ταμία-οικονομικού διευθυντή κατέχουν οι κυπριακές εταιρείες X.M. Management Ltd και X.M. Secretarial Ltd. Μοναδικός μέτοχος στις εταιρείες αυτές με βάση τα στοιχεία του Εφόρου Εταιρειών στην Κύπρο είναι ο κ. Χρίστος Μακρίδης, εγκεκριμένος λογιστής και ιδιοκτήτης του ελεγκτικού – λογιστικού γραφείου Χρίστος Μακρίδης και Συνεργάτες με έδρα τη Δερύνεια.

Ο Χρ. Μακρίδης είναι άτομο που χαίρει της εμπιστοσύνης του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο τον διόρισε στη θέση του μέλους της Επιτροπής Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών στις 30 Απριλίου 2014, για πενταετή θητεία. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι η ενοικίαση του κτιρίου έγινε με παρέμβαση του Υπουργικού Συμβουλίου και φωτογραφική ανάθεση.

Η έρευνα της “Χ” κατέδειξε ότι στην παναμέζικη εταιρεία, η οποία εγγράφηκε στις 18 Ιανουαρίου 2006, οι τρεις βασικές και απαραίτητες θέσεις αξιωματούχων και διευθυντών κατέχονται από τα εξής φυσικά και νομικά πρόσωπα: Στις θέσεις των διευθυντών εμφανίζονται οι κυπριακές εταιρείες X.M. Management Ltd και X.M. Secretarial Ltd, καθώς και ο Ρώσος Artak Litman, ο οποίος κατέχει και τη θέση του προέδρου.

Εκτενέστερα στο πρωτοσέλιδο της “Χαραυγής”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy