Ένοχος 27χρονος που είχε δραπετεύσει από τις Κεντρικές Φυλακές

Ένοχο έκρινε το Kακουργιοδικείο Πάφου υπό την προηγούμενη σύνθεση του, με ομόφωνη απόφαση του, 27χρονο για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ληστείας, μεταφοράς πυροβόλου όπλου και επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβη .

Το Δικαστήριο όρισε την 8η Δεκεμβρίου ως την ημερομηνία για την επιβολή ποινής του 27χρονου. Η διαδικασία διήρκεσε 1,5 χρόνο περίπου. 

Ο 27χρονος, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, είχε δραπετεύσει από τις Κεντρικές Φυλακές, την 26η Δεκεμβρίου του 2015 και με άλλο πρόσωπο μετέβη σε εστιατόριο που βρίσκεται στην περιοχή “Σταυρός της Μίνθης”, έδαφος του χωριού Τσάδα. Ηταν οπλισμένος με επικίνδυνο ή επιθετικό όπλο ή όργανο, δηλαδή μαχαίρι, έκλεψαν από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, μια χρυσή καδένα λαιμού με ένα σταυρό, ένα δαχτυλίδι αντίκα, ένα κινητό τηλέφωνο, όλα συνολικής αξίας 1.995 ευρώ.

Επίσης αμέσως ή μετά το χρόνο της κλοπής, χρησιμοποίησαν πραγματική βία εναντίον του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, δηλαδή τον χτύπησαν με τα χέρια και τα πόδια τους σε διάφορα μέρη του σώματος του, του έδεσαν τα χέρια με κολλητική ταινία πίσω από την πλάτη, τον τράβηξαν σέρνοντας τον σε άλλο χώρο του εστιατορίου και του έδεσαν τα πόδια με κολλητική ταινία με σκοπό απόκτησης ή κατακράτησης εκείνων που κλάπηκαν. 

Από την επίθεση που δέχτηκε από τον κατηγορούμενο, ο παραπονούμενος, υπέστη πραγματική σωματική βλάβη. 

Ανακοινώνοντας την απόφαση του το Δικαστήριο ανέφερε πως ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει συνολικά 6 κατηγορίες, ενώ στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας η Κατηγορούσα αρχή κάλεσε 21 μάρτυρες κατηγορίας και 3 μάρτυρες  παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο μετά από αίτημα της υπεράσπισης. 

Επίσης στο Δικαστήριο κατατέθηκαν 27 έγγραφα και 203 τεκμήρια ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και παραδεκτά γεγονότα. 

Το Δικαστήριο αναφέρθηκε και στην ενδιάμεση απόφαση του λέγοντας πως αποδέχτηκε την εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του κατηγορούμενου. 

Ανακοινώνοντας την απόφαση του το Κακουργιοδικείο Πάφου ανέφερε πως ο παραπονούμενος είπε όλη την αλήθεια, ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν μάρτυρας αληθείας και χαρακτήρισε ατεκμηρίωτες τις κατηγορίες του 27χρονου εναντίον της Αστυνομίας. 
 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy