Ένοχος για ανθρωποκτονία ο Χριστάκης Θωμά για το τριπλό φονικό στη Λ/σο

Βίαιος ο τρόπος εκτέλεσης των τριών θυμάτων όμως δεν αποδεικνύεται ότι οι ενέργειες του 31χρονου Χριστάκη Θωμά ήταν προμελετημένες, ανέφερε σήμερα το Κακουργιοδικείο, το οποίο τον έκρινε ένοχο στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας και όχι του φόνου εκ προμελέτης, των αδελφών Παράσχου και Κωνσταντίνου Ντορζή, 19 και 21 ετών, καθώς και του 24χρονου Αιμίλιου Μιλτιάδους.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση συγγενών των θυμάτων, που άρχισαν να φωνάζουν εντός της αίθουσας του δικαστηρίου και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν, φωνάζοντας εναντίον της δικαιοσύνης.

Στην απόφαση του το δικαστήριο ανέφερε πως, από τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του, υπολογίζεται πως το όλο περιστατικό διήρκεσε μόλις μερικά λεπτά, περίπου 10, και σημείωσε πως δεν έχει αποδειχθεί ότι οι συνθήκες ήταν τέτοιες που επέτρεπαν στον 31χρονο να αναλογιστεί με ψύχραιμο τρόπο το αποτέλεσμα των πράξεων του.

Επίσης, το δικαστήριο, που για δυο ώρες διάβαζε την απόφαση του, σημείωσε πως ο θάνατος των τριών προσώπων ήταν απόρροια της έντονης συναισθηματικής φόρτισης του 31χρονου, ο οποίος ήταν “εκτός ελέγχου” και πως γενεσιουργός αιτία αποτέλεσε το επεισόδιο που σημειώθηκε στο εστιατόριο του πατέρα του, στην Πλατεία Ηρώων, το οποίο συνεχίστηκε μέχρι την τραγική κατάληξη του.

Εξετάζοντας τις ενέργειες του κατηγορούμενου, το δικαστήριο έκρινε πως δεν δικαιολογούν προμελέτη του εγκλήματος, αφού για παράδειγμα, περπατούσε προς τους τρεις μπροστά σε θαμώνες χωρίς να έχει πρόθεση να κρύψει την ταυτότητα του, δεν είχε προεπιλέξει το φονικό όπλο, δηλαδή το μαχαίρι το οποίο βρήκε μπροστά του και άρπαξε από την κουζίνα του εστιατορίου, ενώ είχε απαντήσει το τηλέφωνο ενός εκ των θυμάτων και μίλησε με τον πατέρα των αδελφών Ντορζή, πριν ο ίδιος επιστρέψει στο εστιατόριο για να συνεχίσει να δουλεύει.

Το δικαστήριο δεν παρέλειψε να αναφέρει πως το επεισόδιο, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο των τριών νεαρών, έγινε για μια ασήμαντη αφορμή, δηλαδή ένα αίτημα φιλίας που φέρεται να είχε αποστείλει ο κατηγορούμενος στο προφίλ της αρραβωνιαστικιάς ενός εκ των θυμάτων, στο facebook.

Με δεδομένο ότι ο 31χρονος παραδέχθηκε εξ αρχής ενοχή στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας, το δικαστήριο αυτομάτως τον έκρινε ένοχο και όρισε την 15η Μαΐου (09:00) για αγόρευση της υπεράσπισης προς μετριασμό της ποινής.

Έξω από το δικαστικό Μέγαρο, συγγενείς των θυμάτων ανέφεραν σε ΜΜΕ πως η απόφαση δεν δικαιώνει τον Παράσχο, τον Κωνσταντίνο και τον Αιμίλιο και πως “δεν υπάρχει πραγματική δικαιοσύνη στον τόπο μας”.

Ο Χριστάκης Θωμά, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, οδηγήθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy