Ένταση μεταξύ ΕΤΥΚ-Συντεχνιών για υπαλλήλους Συνεργατικής

Πάνω στον ίδιο άξονα κινούνται οι διαπραγματεύσεις των συντεχνιών στον Συνεργατισμό, ωστόσο ΠΕΟ και ΣΕΚ διαφωνούν με την ανακοίνωση της πορείας της διαπραγμάτευσης, όπως πράττει η ΕΤΥΚ, την οποία επέκριναν ότι βάζει σκόπιμα τρικλοποδιά στα όσα τεκτένονται.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ οι Σάββας Τούλουπος και Ελισσαίος Μιχαήλ τόνισαν ότι οι δημοσιοποίηση λεπτομερειών της διαπραγμάτευσης στην παρούσα φάση μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει.

Όπως ανέφεραν αναμένουν σήμερα την υποβολή γραπτής πρότασης από τον Συνεργατισμό και περιμένουν τη συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της πρότασης.

Οι κύριοι Τούλουπος και Μιχαήλ ξεκαθάρισαν ότι σε αυτό το στάδιο δεν πρέπει να συζητείται τι θα γίνει αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των 900 υπαλλήλων που πρέπει να αποχωρήσουν εθελούσια καθώς στο τραπέζι δεν τίθεται θέμα απολύσεων. Υπάρχουν τρεις εναλλακτικές λύσεις ανέφεραν:

«είτε κάποιοι να αποχωρήσουν εθελούσια, είτε να μεταφερθούν στην Ελληνική Τράπεζα, είτε να παραμείνουν στον νέο φορέα του Συνεργατισμού».

Ο κύριος Τούλουπος είπε μάλιστα ότι υπάρχει σκοπιμότητα από την ΕΤΥΚ για τη δημοσιοποίηση αυτού του ζητήματος.

ΠΕΟ και ΣΕΚ υποδεικνύουν ότι υπάρχουν 76 ΣΠΙ με διαφορετικούς όρους απασχόλησης, ενώ το 60 % των υπαλλήλων είναι κάτω των 46 ετών. Θέμα, ανέφεραν υπάρχει και με εκείνους τους υπαλλήλους που αποζημιώθηκαν από άλλες τράπεζες και εργοδοτήθηκαν στη συνέχεια τον Συνεργατισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΥΚ δεν ικανοποιήθηκε από τη η νέα πρόταση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας που αφορά τις αποζημιώσεις σε όσους υπαλλήλους επιλέξουν το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της συντεχνίας των τραπεζικών υπαλλήλων, η νέα πρόταση ουσιαστικά δεν βελτιώνει την προηγούμενη και δεν ικανοποιεί τις θέσεις της οργάνωσης.

Η ΕΤΥΚ θα αναμένει, όπως αναφέρει, όπως η άλλη πλευρά επανέλθει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, στο πλαίσιο νέας συνάντησης να συνεχισθεί η συζήτηση του θέματος.

Αναφέρει επίσης ότι παραμένει αναπάντητο το ερώτημα, τι θα γίνει αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των 900 ατόμων που θα πρέπει εθελοντικά να αποχωρήσουν από τον Συνεργατισμό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy