Η διαφήμιση που εξόργισε τη Μελάνια Τραμπ – Τους ανάγκασε να κατεβάσουν τις αφίσες

Την έντονη αντίδραση της νομικής ομάδας της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ προκάλεσαν διαφημιστικές πινακίδες στην Κροατία, που απεικόνιζαν τη Μελάνια Τραμπ με το σκλόγκαν «απλώς φαντάσου πού μπορείς να φτάσεις με λίγα αγγλικά».

Τις αφίσες είχε αναρτήσει μια ιδιωτική σχολή ξένων γλωσσών στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο μιας διαφημιστικής εκστρατείας για να πείσει τους Κροάτες να μάθουν αγγλικά, υπενθυμίζοντάς τους την προσωπική ιστορία της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, η οποία είναι γεννημένη στη Σλοβενία.

Στις αφίσες, η Μελάνια Τραμπ εμφανίζεται να δίνει κάποια ομιλία, με φόντο την αμερικανική σημαία. Η σλοβένα δικηγόρος της απαίτησε να αφαιρεθούν αμέσως οι αφίσες -κάτι που έγινε- απειλώντας να κινηθεί νομικά.

«Είμαι ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η σχολή παραδέχθηκε πως παραβίασε τον νόμο και ότι είναι έτοιμοι να αφαιρέσουν τις διαφημιστικές πινακίδες και τις διαφημίσεις στο Facebook», δήλωσε η δικηγόρος Nataša Pirc-Musar στο Associated Press.

«Εξετάζουμε ακόμη πιθανές περαιτέρω νομικές κινήσεις», πρόσθεσε. Η Μελάνια Τραμπ έχει προσλάβει το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο για να προστατεύσει την εικόνα της, καθώς έχουν χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία της σε διάφορα προϊόντα στη Σλοβενία, μεταξύ άλλων σε κέικ, σε εσώρουχα και σε τουριστικές διαφημίσεις.

Το δικηγορικό γραφείο έκανε γνωστό πως η σχολή ζήτησε συγγνώμη για τις διαφημιστικές πινακίδες, αλλά η δήλωση αυτή έπρεπε επίσης να δημοσιευθεί από τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων της Κροατίας και της Σλοβενίας.

«Λυπούμαστε πολύ που οι διαφημιστικές πινακίδες έγιναν παρεξηγήθηκαν ως κάτι που είχε ως στόχο να χλευάσει την πρώτη κυρία των ΗΠΑ», δήλωσε η Ivis Buric, εκπρόσωπος της σχολής, του Αμερικανικού Ινστιτούτου.

«Στόχος ήταν να παρουσιαστεί σαν κάτι θετικό, να την αναδείξει ως πρότυπο». Η Buric παραδέχθηκε ότι η σύντομη διαφημιστική εκστρατεία αποδείχθηκε «πολύ επιτυχημένη» λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που έλαβε τοπικά και διεθνώς. Είπε ότι η σχολή σκόπευε να τοποθετήσει νέες αφίσες, αυτή τη φορά χωρίς την εικόνα της Μελάνια. Υπενθυμίζεται πως η Μελάνια Τραμπ γεννήθηκε στη γειτονική Σλοβενία και έφυγε από τη χώρα στα 20 της για να ακολουθήσει μια διεθνή καριέρα ως μοντέλο, πριν συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ σε ένα πάρτι της εβδομάδας μόδας στη Νέα Υόρκη το 1998. Πηγή: www.lifo.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy