«Η ΕΕ δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τα εγκλήματα του ISIS»

“Η τραγική κατάσταση με τις συνεχείς δολοφονίες και τις μαζικές εξοντώσεις μελών θρησκευτικών μειονοτήτων από το ISIS προσλαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι Χριστιανοί, οι Γεζίντι, οι Δρούζοι, οι Ασσύριοι όπως και τα μέλη άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων απειλούνται καθημερινά. Το ISIS έχει στόχο να τους εξαφανίσει. Μιλάμε για γενοκτονία. Γι’ αυτό δεν αρκούν τα ευχολόγια.” Αυτά τόνισε χθες βράδυ ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην παρουσία και της Ύπατης Εκπροσώπου, Φ. Μογκερίνι. Το θέμα της συζήτησης ήταν η μαζική εξόντωση θρησκευτικών μειονοτήτων από το ISIS.

Μιλώντας εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος Συλικιώτης υπογράμμισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα οι αιτίες που δημιούργησαν και ενίσχυσαν τον ISIS. Να τερματιστούν οι ξένες επεμβάσεις και οι πόλεμοι στον αραβικό κόσμο. Και να στηριχτούν έμπρακτα πρωτοβουλίες για ειρήνευση της Μέσης Ανατολής.

Ο κος Συλικιώτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ευθύνες της ΕΕ για τα όσα συμβαίνουν υπογραμμίζοντας πως με την ανοχή της Ένωσης, τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία εξόπλιζαν τους τζιχαντιστές, ενώ, όπως εξήγησε, μέχρι σήμερα η ΕΕ γίνεται ουραγός των ΗΠΑ και των σχεδίων τους για επαναχάραξη των συνόρων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή συμβάλλοντας έτσι στην αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy