Η ΕΕ εκτιμά ότι θα υπάρξει πρόοδος στη φετινή διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική αλλαγή

Η ΕΕ προσδοκά ότι η φετινή διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP 23) θα επιβεβαιώσει εκ νέου τη δέσμευση της διεθνούς κοινότητας για την ενίσχυση της παγκόσμιας αντίδρασης στην κλιματική αλλαγή και για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση πριν από την έναρξη της διάσκεψης, όπου την Κομισιόν θα εκπροσωπήσει ο Επίτροπος Αρίας Κανιέτε.

Συγκεκριμένα η Κομισιόν αναμένει πρόοδο όσον αφορά την ανάπτυξη των τεχνικών κανόνων και κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή των διατάξεων της συμφωνίας του Παρισιού.

Σύμφωνα με την Κομισιόν η ΕΕ σημειώνει σταθερή πρόοδο ως προς την ολοκλήρωση ενός νομοθετικού πλαισίου για την επίτευξη του στόχου της στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού —της συλλογικής εθνικά καθορισμένης συνεισφοράς της— για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της ΕΕ κατά τουλάχιστον 40 % έως το 2030.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν, η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στον συλλογικό παγκόσμιο στόχο της κινητοποίησης 100 δισ. δολαρίων ΗΠΑ ετησίως, με ορίζοντα το 2020 και έως το 2025, για τη χρηματοδότηση δράσεων για το κλίμα στις αναπτυσσόμενες χώρες, από διάφορες πηγές, και της συνεχούς σημαντικής αύξησης της χρηματοδότησης για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Το 2016, η ΕΕ και τα κράτη μέλη της συνεισέφεραν συνολικά 20,2 δισ. ευρώ ως χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αύξηση μεγαλύτερη του 10 % από τα 17,6 δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν το 2015.

Ο Επίτροπος Κανιέτε δήλωσε μάλιστα σχετικά πως “η COP 23 θα προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία να διασφαλιστεί ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για να τηρήσουμε την πρώτη προθεσμία μας: να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα εργασίας έως το 2018”.

Η 23η διάσκεψη των μερών της σύμβασης-πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP 23), στην οποία θα προεδρεύσουν τα νησιά Φίτζι, θα λάβει χώρα από τις 6 έως τις 17 Νοεμβρίου 2017 στη Βόννη της Γερμανίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy