Η #UniteCyprusNow καταδικάζει τον εξτρεμισμό και καλεί για επανένωση

Η χθεσινή επίθεση στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» αποτελεί «μία από τις θλιβερότερες εκδηλώσεις εξτρεμισμού», αναφέρει η δικοινοτική οργάνωση «#UniteCyprusNow», και καλεί «όλους τους Κύπριους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στον εξτρεμισμό και τη διαίρεση το Σάββατο στις 11:00 στη νεκρή ζώνη Λήδρας/Lokmaci».
 
Σε ανακοίνωση, η οργάνωση αναφέρει ότι «η συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου αποτελεί το κατάλληλο έδαφος για την αναπαραγωγή του εξτρεμισμού, του μίσους και της έχθρας στο νησί μας», προσθέτοντας ότι «τα ακραία στοιχεία έχουν αποκτήσει λόγο στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και στις δύο πλευρές, απειλώντας την ειρήνη, τον σεβασμό και τις προοπτικές ενός κοινού μέλλοντος».
 
Αναφέρει ότι «χθες ήταν μία από τις θλιβερότερες εκδηλώσεις αυτού του εξτρεμισμού. Ένα οργανωμένο πλήθος επιτέθηκε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα ‘Αφρίκα’, κατέστρεψε τα γραφεία τους και επιχείρησε να λιντσάρει τους δημοσιογράφους» και σημειώνει ότι το ίδιο πλήθος εισέβαλε και στο κτίριο της «βουλής» την ώρα που ορκίζονταν οι νεοεκλεγέντες «βουλευτές».
 
«Καταδικάζουμε τις πράξεις του οργανωμένου πλήθους ενάντια στην ευημερία και ελευθερία της έκφρασης των συμπατριωτών μας», αναφέρει η οργάνωση και προσθέτει ότι «τα χθεσινά γεγονότα απορρέουν άμεσα από τη συνέχιση της διαίρεσης της Κύπρου».
 
Επισημαίνει ότι «η διαίρεση θα μετατρέψει σταδιακά την Πράσινη Γραμμή σε σκληρά σύνορα με την Τουρκία, η επιρροή της Τουρκίας στην Κύπρο θα αυξηθεί, θα συνεχιστεί η ανεξέλεγκτη εισροή στο νησί πληθυσμού από την Τουρκία, οι συνθήκες και οι εντάσεις στην Τουρκία θα έχουν επίδραση στην Κύπρο, και ο εξτρεμισμός θα ευδοκιμεί και στις δύο κοινότητες, διακινδυνεύοντας τις πιθανότητές μας να χτίσουμε ένα σταθερό και ασφαλές μέλλον με ευμάρεια, βασισμένο στο δίκαιο, τη δημοκρατία την ανεκτικότητα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρηνική συνύπαρξη».
 
«Μόνο μία ομοσπονδιακή λύση θα κάνει την Κύπρο πραγματικά ασφαλή, ανεξάρτητη και θα προστατεύει το δίκαιο στο νησί μας. Σε μία περιοχή που κυριαρχείται από πολέμους, συγκρούσεις και τρομοκρατία, η υπόθεση ότι το στάτους κβο είναι ασφαλές και βιώσιμο είναι μία επικίνδυνη ψευδαίσθηση», καταλήγει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy