«Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα για τον Τουρισμό, να μην προκαλέσουν εφησυχασμό»

Το σημειώνει για πολλοστή φρά, ότι ο Τουρισμός, εξακολουθεί να αποτελεί το πιο σημαντικό στήριγμα της Κυπριακής Οικονομίας.

Ο  Βουλευτής του κόμματος Κώστας Κώστα, σημείωσε ότι γι’ αυτό το ΑΚΕΛ βλέπει με ικανοποίηση τις μέχρι σήμερα πολύ θετικές επιδόσεις της τουριστικής μας βιομηχανίας (αύξηση 14.7% στις αφίξεις τους πρώτους 8 μήνες και αύξηση 20% στα έσοδα τους πρώτους 6 μήνες του 2017) αλλά και για τη διαφαινόμενη περαιτέρω αύξηση στις κρατήσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αυτά τα θετικά αποτελέσματα, προσθέτει, δεν οφείλονται μόνο στις πολιτικές συγκυρίες στην ευρύτερη περιοχή αλλά οφείλονται και στην πολύ καλή δουλειά που έκαναν όλοι οι φορείς τουρισμού και κυρίως ο Κ.Ο.Τ., ο οποίος, όπως τόνισε, θα πρέπει να αναδιοργανωθεί για να λύσει τα προβλήματα του και όχι να κλείσει όπως προνοεί το σχετικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού, με πιθανό αποτέλεσμα, τα κονδύλια για τη διαφήμιση αλλά και ο έλεγχος της ποιότητας του τουριστικού μας προϊόντος να περάσουν από το δημόσιο, στα χέρια ιδιωτών.

[quote_center]

Όσον αφορά τη νέα Στρατηγική Τουρισμού, θα πρέπει να μελετήσουμε τα αποτελέσματα της μελέτης που έγινε και να τοποθετηθούμε στη δημόσια διαβούλευση που ξεκινά στις 3/10/17.

Επαναλαμβάνουμε επίσης για μια ακόμα φορά ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι θετικές επιδόσεις, να προκαλέσουν εφησυχασμό αλλά πρέπει να μας ωθήσουν στην υλοποίηση του στόχου που είναι η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και η επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας, με την επέκταση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, την προσέλκυση τουριστών και από άλλες αγορές και όχι μόνο από τη Βρετανία και τη Ρωσία, την επέκταση της εφαρμογής του πολύ πετυχημένου μηχανισμού ηλεκτρονικής προέγκρισης βίζας που εφάρμοσε η προηγούμενη Κυβέρνηση, τον περιορισμό του συστήματος all inclusive, την πάταξη της αισχροκέρδειας και της παρανομίας και βεβαίως τη μείωση των πολύ ψηλών τελών στα αεροδρόμια μας.

Επίσης, θα πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά οι πιθανές επιπτώσεις από το Brexit, αφού το 35% των τουριστών μας προέρχεται από τη Μ. Βρετανία αλλά και η επαναφορά με σημαντικές αυξήσεις, κάποιων ανταγωνιστικών τουριστικών αγορών, όπως της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Τυνησίας και του Μαρόκου, κάτι το οποίο πιθανώς να επηρεάσει τον κυπριακό τουρισμό στο άμεσο μέλλον.

[/quote_center]

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy