Υπόθεση Marie-Elen: O Νορβηγός πατέρας είναι καταζητούμενος και στη χώρα του

Από την αρχή της απαγωγής είχε καταχωρισθεί αίτηση απαγωγής στη Νορβηγία, με βάση τη σύμβαση της Χάγης, για επιστροφή της Μαρίε Ελένης στην Κύπρο, δήλωσε στον Active  ο δικηγόρος της μητέρας του τετράχρονου κοριτσιού Λάρης Βραχίμης, ενώ πρόσθεσε πως έχουν στενέψει πολύ τα περιθώρια για τον πατέρα της μικρής καθώς πλέον δεν έχει διαθέσιμα χρήματα.

Η υπόθεση ανέφερε, εκδικάστηκε πολύ γρήγορα και εκδόθηκε η απόφαση του Νορβηγικού δικαστηρίου που κρίνει ως απαγωγή την ενέργεια του πατέρα της Μαρίε Ελένης και τον καθιστά υπόχρεο να επιστρέψει το παιδί στη μητέρα του στην Κύπρο.

Ο κύριος Βραχίμης ανέφερε ότι τώρα ο Νορβηγός πατέρας είναι καταζητούμενος και στη χώρα του και εφόσον εντοπιστεί οι αρχές θα επιστρέψουν το παιδί στη μητέρα του. Υπάρχουν ενδείξεις για το που βρίσκεται ανέφερε ερωτηθείς σχετικά, γίνονται είπε όλα τα αναγκαία διαβήματα για εντοπισμό τους.

Απέστειλε θολές φωτογραφίες ηλεκτρονικά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στον Φιλελευθερο, οι Νορβηγικές αρχές θα τον εντοπίσουν εφόσον βρίσκεται στη Νορβηγία είπε ο κύριος Βραχίμης, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία του Νορβηγού με τη μητέρα, παρά μόνο κάποιες φωτογραφίες θολές που απέστειλε ηλεκτρονικά. Σκόπιμα ήταν θολές οι φωτογραφίες ανέφερε, για να μην αποκαλυφθεί το που βρίσκεται και όχι για να καθησυχάσει τη μητέρα αλλά ήταν μια μορφή ψυχολογικού εκβιασμού, προκειμένου να υποκύψει στις απαιτήσεις του.
«Πέντε μήνες μετά, έχουν στενέψει πολύ τα περιθώρια για τον πατέρα της μικρής που στόχο του ήταν πάντα να πάρει το παιδί και να ζήσουν στη Νορβηγία». Αυτό το σενάριο δεν υπάρχει πλέον σημείωσε ο Λάρης Βραχίμης, καθώς πλέον δεν έχει ούτε διαθέσιμα χρήματα, διότι έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί του από τις αρχές της Νορβηγίας. Άρα κατέληξε, ο ίδιος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και εντός των ημερών εκτιμάται ότι θα κάνει το λάθος και θα εντοπιστεί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy