Και χλιδάτη διαμονή για σύζυγο ανώτερου διπλωμάτη

  • Το ένα μετά το άλλο τα σκάνδαλα στο Υπουργείο Εξωτερικών
  • H συγκεκριμένη λειτουργός επέλεξε διαμέρισμα στην πλέον αριστοκρατική περιοχή της Αθήνας.

Δεν πρόλαβε να σβήσει το μελάνι που αναφέρεται στο σκάνδαλο της παρουσίας δύο προξένων της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και ένα δεύτερο ταλανίζει το Υπουργείο Εξωτερικών. Δεν φτάνει που δημιούργησαν θέση διπλωματικού λειτουργού στην πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Αθήνα για να τοποθετηθεί ειδικά η σύζυγος υψηλόβαθμου στελέχους, η Δημοκρατία θα υποχρεωθεί να πληρώνει περισσότερα χρήματα γιατί η εν λόγω κυρία διάλεξε σπίτι πολυτελείας για να διαμένει…

Ενώ η όλη διαδικασία τοποθέτησης της εν λόγω διπλωματικού λειτουργού εκεί, είναι αφ’ εαυτής σκανδαλώδης, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι σε πρεσβείες της Δημοκρατίας που είναι παράλληλα διαπιστευμένες σε εννέα, δέκα και έντεκα άλλες χώρες, υπηρετεί μόνο ο πρέσβης, έντονα σχολιάζεται στα ενδότερα του ΥΠΕΞ το γεγονός ότι η συγκεκριμένη λειτουργός επέλεξε διαμέρισμα στην πλέον αριστοκρατική περιοχή της Αθήνας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ το διαμέρισμα χαρακτηρίζεται ”ανάκτορο”… και αυτό προκαλεί αντιδράσεις καθώς η Δημοκρατία (ο φορολογούμενος πολίτης) θα κληθεί να πληρώσει -πέραν των διαφόρων επιδομάτων που δικαιωματικά πληρώνονται οι διπλωμάτες στο εξωτερικό, βάσει των κανονισμώνγια μια θέση που κρίνεται αχρείαστη, αναλογικά περισσότερα χρήματα, αφού στοιχίζουν ακριβά οι επιλογές της κυρίας…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τη στιγμή που στην Αθήνα το κόστος ενοικίου έχει πέσει κατακόρυφα, το κόστος για το ενοίκιο του συγκεκριμένου διαμερίσματος που επέλεξε η εν λόγω λειτουργός για να διαμένει μόνη της, και ενέκρινε η διοίκηση/διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι γύρω στα 2.0002.500 ευρώ το μήνα! Ποσό εξωφρενικά υψηλό, ίσως ακόμα και για πόλεις όπως η Βιέννη, η Γενεύη και το Λονδίνο, για ένα και μόνο άτομο. Για τη συγκεκριμένη διπλωμάτη είχε δημιουργηθεί και στο παρελθόν επιπλέον θέση για να ικανοποιηθεί το αίτημά της.

 

 

Κλαυσίγελος…

Τα πιο πάνω εξωφρενικά έρχονται να προστεθούν σε σειρά άλλων που αποκαλύφθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου μόλις την περασμένη βδομάδα στο πλαίσιο διαχειριστικού ελέγχου από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Και ένα τέτοιο σκάνδαλο που προκαλεί κλαυσίγελο είναι το γεγονός ότι στη θέση του Γενικού Πρόξενου υπηρετούν ταυτόχρονα δύο άτομα τα οποία πληρώνει η Κυπριακή Δημοκρατία! Το Υπουργείο Εξωτερικών τοποθέτησε νέο γενικό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη μετά από εσπευσμένη και ανεξήγητη σε βιασύνη μετακίνηση του προηγούμενου γενικού πρόξενου, ο οποίος προσέφυγε στο διοικητικό δικαστήριο, που διέταξε την μη εφαρμογή της νέας τοποθέτησης μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, οπόταν και θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Συγκεκριμένα, μετατίθεται στην Κύπρο ο ένας γενικός πρόξενος μετά από δυο χρόνια υπηρεσίας αντί των τεσσάρων που συνήθως αναμένεται και από την Κύπρο στη Θεσσαλονίκη μετατίθεται άλλος, μέχρι πρότινος διευθυντής του γραφείου του κ. Κασουλίδη.

Η μετάθεση του δεύτερου ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και ο ίδιος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του και του πληρώνονται τα επιδόματα που προνοεί ο νόμος πλέον του μισθού του. Από τη Θεσσαλονίκη δεν μετακινήθηκε όμως ο πρώτος λόγω της απόφασης του δικαστηρίου. Και σε αυτόν πληρώνονται τα επιδόματα πλέον του μισθού του, αφού συνέχιζε να ασκεί τα καθήκοντα του Γενικού Πρόξενου. Άγνωστο είναι στο παρόν στάδιο το καθεστώς του πρώτου, αν και δίκην μετακίνησης θεωρείται και αυτός Γενικός Πρόξενος.

Πέραν της τραγελαφικότητας των πιο πάνω, που εκθέτουν την Κύπρο απέναντι στις ελληνικές Αρχές αλλά και στην κυπριακή παροικία εκεί, ο φορολογούμενος πληρώνει δίπλα επιδόματα για μια πασιφανέστατα βεβιασμένη και κακοσχεδιασμένη ενέργεια της διοίκησης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Νίκη Κουλέρμου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy