Κερκίδες σε Κύπρο και Ελλάδα απαντούν στο πανό του Αποέλ

Η έκρηξη αντιδράσεων σε Κύπρο και Ελλάδα για το χθεσινό πανό που ανήρτησαν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ με το οποίο αμφισβητούσαν ως «ψέμα» την αντιχουντική εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, έφερε, όπως ήταν αναμενόμενο, απαντήσεις και από κερκίδες κυπριακών και ελλαδικών σωματείων.

Στην Κύπρο, στο σημερινό αγώνα της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου με την ΑΕΛ στη Λεμεσό, οι οργανωμένοι οπαδοί της Σαλαμίνας, Red Rebels, έστειλαν το δικό τους μήνυμα «Χούντα-Αποέλ-Χρυσή Αυγή, όλοι οι φασίστες δουλεύουνε μαζί», υπενθυμίζοντας τόσο τις ιστορικές σχέσεις του σωματείου με τη χούντα όσο και τη σημερινή διασύνδεση της κερκίδας του ΑΠΟΕΛ με το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, η οποία άλλωστε δρα στην Κύπρο μέσω του ΕΛΑΜ.

 

received_10159540995315246

Όπως πολλοί υποδεικνύουν από προχθες, το «φιλοχουντικό» πανό οπαδών του αποέλ ενάντια στην εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά έχει τη ρίζα του, στην ιστορία του σωματείου. Είναι γνωστό βέβαια στο φίλαθλο κόσμο της Κύπρου τι συνέβη, για παράδειγμα, στο φιλικό αγώνα που έδωσε το ΑΠΟΕΛ με τον Ολυμπιακό Πειραιώς την 1η Απριλίου 1968, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, όταν οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ ξεδίπλωσαν μπροστά στους θεατές ένα πελώριο πανό που έγραφε «Ζήτω η 21η Απριλίου 1967», υμνώντας ανοιχτά το φασιστικό πραξικόπημα των συνταγματαρχών. Γνωστό είναι επίσης και το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Μιχαλάκη Ζιβανάρη προς το Νικόλαο Σαμψών, που ανέλαβε «Πρόεδρος» της Κύπρου μετά το πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β ενάντια στον Πρόεδρο Μακάριο στις 15 Ιούλη 1974.

Αντίστοιχα, οι «Νavajo Antifa», οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Παναχαϊκής Πάτρας, στο σημερινό αγώνα με τον κρητικό ΑΟΧ/Κισσαμικό, ανήρτησαν πανό «ΕΙΣΤΕ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΝΤΡΟΠΗ – ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ;», τονίζοντας αυτό που πολλοί στην Ελλάδα υποδεικνύουν στους Κύπριους οπαδούς του Αποέλ. Ότι δηλαδή, η Χούντα των Αθηνών την οποία ξεπλένουν με το πανό τους, είναι εκείνη που έχει την ευθύνη για το αιματοκύλισμα της πατρίδας τους.

23736320_1481903071847620_3916071416735302691_o

 

Διαβάστε επίσης:  Συγχαρητήρια από Χρυσή Αυγή στην κερκίδα του  ΑΠΟΕΛ

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy