Μ. Λύτρας: Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαλύσει όλα τα θεσμικά όργανα των γεωργών

Τα τελευταία χρόνια ο υπουργός γεωργίας και η κυβέρνηση προσπαθούν να οδηγήσουν στον ιδιωτικό τομέα τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης, κατήγγειλε στον ΑΣΤΡΑ ο γγ της ΠΕΚ Μιχάλης Λύτρας.

Αυτή η κυβέρνηση, είπε ο κύριος Λύτρας, είτε έχει καταργήσει είτε έχει δώσει σε ιδιώτες όλους τους θεσμούς στον γεωργικό τομέα.

Ο κύριος Λύτρας είπε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει συνεισφέρει στον ΟΓΑ εξοικονομώντας 16 εκατομμύρια ευρώ και οι δηλώσεις που γίνονται ότι η κυβέρνηση δίνει χρήματα στους αγρότες αποτελούν σοφιστείες.

Κατηγόρησε τον Παναγροτικό ότι πάντοτε προσπαθούσε να οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση του ΟΓΑ υλοποιώντας τα σχέδια του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης που επικαλούνται κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία απαγορεύει τις κυβερνητικές χορηγίες.

Ο κύριος Λύτρας τόνισε ότι προηγούμενα χρόνια έφορος του ΟΓΑ έπεισε την ΕΕ ότι η εισφορά της κυβέρνησης δεν είναι χορηγία καθώς ο ΟΓΑ δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός.

Κατήγγειλε επίσης ότι αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να διαλύσει όλα τα θεσμικά όργανα των γεωργών για να τους έχει υποχείριο και για το σκοπό αυτό στα σχέδια της είναι και η κατάργηση του συμβουλίου εμπορίας πατατών.

Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι τα πισωγυρίσματα με τη διάλυση των θεσμών αποτελούν πρόοδο και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η διάλυση του ΟΓΑ, επισήμανε στον ΆΣΤΡΑ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής γεωργίας Ανδρέας Καυκαλιάς.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν συνδράμει με το ποσό που οφείλει τον ΟΓΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια αφήνοντας τον να φθίνει για να υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει και να τον δώσει στον ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση, κατήγγειλε, προσπαθεί να εφαρμόσει το πολυασφαλιστικό και στον αγροτικό τομέα αφήνοντας απροστάτευτους τους αγρότες.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy