Με το παράσημο 90 χρόνων ΚΚΚ-ΑΚΕΛ βραβεύτηκαν οκτώ βετεράνοι ΑΚΕΛιστές

Οκτώ ΑΚΕΛστές που συμπλήρωσαν 50 χρόνια κομματικής ζωής και δράσης και έχουν διατελέσει μέλη της ΚΕ του ΑΚΕΛ βραβεύτηκαν σήμερα, κατά τη Σύνοδο του 22ου Συνεδρίου του κόμματος για τα 90χρονα ΚΚΚ-ΑΚΕΛ, με το παράσημο των 90 χρόνων του κόμματος.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Χριστόφια, Χριστίνα Δημητριάδου, Κώστα Μανώρα, Ανδρέα Κουκουμά, Χριστάκη Πασχάλη, Χριστάκη Βιολάρη, Βέρα Χριστοφίδου και Μέλιο Γεωργίου. Τα παράσημα απένειμε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Σε χαιρετισμό του εκ μέρους των Βετεράνων του ΑΚΕΛ, ο τέως ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε πως το κόμμα της εργατικής τάξης αποτελεί πολιτικοκοινωνικό σχολειό, από το οποίο “όταν αποφοιτήσεις και πάρεις το δρόμο για το σπίτι και τη σύνταξη, που ποτέ δεν συνταξιοδοτείσαι, νιώθεις πολύ παράξενα γιατί είναι τότε που, ήρεμος πλέον, αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι το βάθος και το εύρος της μάθησης και της ενασχόλησης που σου πρόσφερε αυτό το λαϊκό επαναστατικό πανεπιστήμιο που λέγεται Κόμμα”.

“Συνειδητά μένεις εξαρτημένος μέχρι και την τελευταία σου πνοή. Ακόμα και όταν κοντεύεις να φτάσεις σε αυτήν την τελευταία πνοή λες και κάτι σε ρωτάει, κάτι φωνάζει μέσα σου: έχεις μετανιώσει που ακολούθησες αυτή την πορεία; Η απάντηση έρχεται αυθόρμητα: αν θα άρχιζα από την αρχή θα ακολουθούσα τον ίδιο ακριβώς δρόμο”, ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.

“Το δρόμο του αγώνα για τη λευτεριά, την κοινωνική πρόοδο και την ταξική απελευθέρωση των εργαζομένων. Το δρόμο της κομμουνιστικής πάλης, του κομμουνισμού που δεν ευτύχησα να τον ζήσω έστω και αν σεμνά λέγω, προσπάθησα να βάλω το δικό μου λιθαράκι στην όλη περιπέτεια που μοιάζει σαν παραμύθι αλλά είναι πραγματικότητα. Που μοιάζει σα μύθος άπιαστος και όμως πραγματικός όσο και αν τον διαστρεβλώνουν οι πολιτικο-ιδεολογικοί αντίπαλοι και αν τον πολεμούν χαρακτηρίζοντας μας αιθεροβάμονες”, πρόσθεσε.

Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε πως το παράσημο αυτό έχει την μεγαλύτερη αξία για αυτόν από όσες τιμές έχει μέχρι σήμερα λάβει. “`Εχει την ποιότητα της ανθρωπιάς, του αγώνα για μια καλύτερη ζωή”, σημείωσε.

Εξάλλου σε χαιρετισμό εκ μέρους της ΕΔΟΝ, το μέλος της Μαρία Σταύρου, ανέφερε πως “το ΑΚΕΛ γέννημα θρέμμα της λαϊκής ανάγκης από τα γεννοφάσκια του μπήκε στην πρωτοπορία των αγώνων των εργαζόμενων, των αγροτών, των γυναικών, των συνταξιούχων, των φοιτητών και της νεολαίας. Μπήκε δίχως δισταγμό στο καμίνι της ταξικής πάλης, πλάθοντας μέρα με τη μέρα έναν αλλιώτικο κόσμο, έναν κόσμο που ακόμα και σήμερα, 90 χρόνια μετά, αγωνιζόμαστε για να τον αλλάξουμε”, πρόσθεσε.

Πρόσθεσε πως το ΑΚΕΛ δεν ιδρύθηκε για να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο. “Δεν γεννηθήκαμε για να στεκόμαστε απαθείς στο ατέλειωτο θυσιαστήριο των εργαζομένων προς όφελος της πλουτοκρατίας. Ούτε συμβιβαστήκαμε ποτέ με τη σημαία της ντροπής στον Πενταδάκτυλο, την κατοχή, την μπότα του κατακτητή”, σημείωσε.

Ανέφερε πως σήμερα που ο ιμπεριαλισμός απλώνει τα πλοκάμια του με περισσότερη μανία. Που οι Τροϊκανοί, ντόπιοι και ξένοι, πασχίζουν να εξαθλιώσουν τον εργαζόμενο και να σιγουρέψουν τα κέρδη των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, “ένα είναι το κόμμα που θα σταθεί με τον κυπριακό λαό ανάχωμα στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού”, το ΑΚΕΛ και διαβεβαίωσε πως οι νέοι θα συνεχίσουν στο δρόμο που χάραξαν οι βετεράνοι.

(ΚΥΠΕ/

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy