Μείναμε στο μηδέν

Σ’ ένα παιχνίδι όπου η Κύπρος ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δεν κατάφερε να πάρει το ζητούμενο που ήταν οι 3 βαθμοί. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν καλύτερο όμως και οι Εσθονοί έχασαν τις δικές τους ευκαιρίες.

Δυνατά μπήκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μόλις στο 1’ ο Χριστοφή έκανε το δυνατό σουτ, με τον πορτιέρο των Εσθονών να διώχνει σε κόρνερ. Στο 6’ ο Λαΐφης δοκίμασε το πόδι του από μακριά, με την μπάλα να φεύγει ψηλά έξω. Τρία λεπτά αργότερα ο Χριστοφή μπήκε όμορφα στην περιοχή των Εσθονών, έκανε το σουτ, όμως ο Ακσάλου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 16’ η όμορφη ανάπτυξη έφερε τον Αρτυματά σε καλή θέση για σουτ, το οποίο και έκανε με την μπάλα να φεύγει ψηλά έξω.

Το δυνατό μας ξεκίνημα δεν εξαργυρώθηκε και σιγά, σιγά οι Εσθονοί ανέβαζαν την απόδοση τους, όμως και πάλι η Κύπρος ήταν καλύτερη στο γήπεδο. Στο 27’ ο Χριστοφή δοκίμασε μια σέντρα σουτ, όμως η μπάλα πέρασε έξω. Πέντε λεπτά αργότερα η Εσθονία έκανε την πρώτη της φάση. Μάλιστα λίγο έλειψε να πετύχει το τέρμα ο Ζενιόφ, όμως ο Παναγή είχε σύμμαχο το δοκάρι. Στο 34’, ο Μυτίδης έπιασε την κεφαλιά, χωρίς όμως να προβληματίσει τον Ακσάλου. Στο 42’ ο Μυτίδης με παλικαρίσια προσπάθεια έμεινε όρθιος, η μπάλα κατέληξε στον Κάστανο και με ένα κεραυνό έστειλε την μπάλα μόλις έξω. Στο επόμενο λεπτό ο Κάστανος ζήτησε πέναλτι, το οποίο ήταν καθαρό, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μπήκε πιο δυνατά. Στο 47’ ο Χριστοφή έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε σε σώματα Εσθονών. Δυο λεπτά αργότερα ο Μυτίδης σκόραρε, όμως σωστά ακυρώθηκε το τέρμα ως οφσάιντ. Στο 52’ ο Εσθονοί, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ζενιόφ, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας μας έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε μόλις έξω.

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε το σουτ, όμως ο Παναγή ήταν έτοιμος. Στο 60’ ήταν σειρά μας να απειλήσουμε, όταν ο Χριστοφή έκανε την χαμηλή μπαλιά, με τον Κάστανο να κάνει την προβολή, όμως η μπάλα πέρασε έξω.

Στο επόμενο λεπτό ο Λαμπάν δοκίμασε το πόδι του από μακριά, όμως η μπάλα έφυγε έξω. Μετά από ώρα στο 74’ ο Κάστανος εκτέλεσε το κόρνερ, έγινε μια κεφαλιά από Εσθονό με την μπάλα να φεύγει προς την εστία τους και τον Ακσαλου να σώζει εντυπωσιακά. Στο 77’ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν έγινε το γύρισμα στην περιοχή της Εσθονίας, όμως το σουτ σταμάτησε σε σώματα αμυντικών. Στο 80’ ο Χριστοφή έκανε την σέντρα – σουτ, και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των Εσθονών.

Στο επόμενο λεπτό οι Εσθονοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τενίστε έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά μόλις έξω. Όσο περνούσε ο χρόνος η ομάδα μας δεν μπορούσε και οι Εσθονοί κρατούσαν εύκολα το 0-0. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν έγινε κάποια άλλη φάση και έτσι το 0-0 ήταν το τελικό σκορ.
Ένα αποτέλεσμα που μας αφήνει απογοητευμένους καθώς θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, όμως και οι Εσθονοι είχαν τις ευκαιρίες τους.

Κύπρος: Παναγή, Στυλιανού (72’Αβραάμ), Μερκής, Λαΐφης, Χαραλάμπους, Λαμπάν (82’Ρουσιάς), Αρτυματάς, Κυριάκου, Κάστανος, Χριστοφή, Μυτίδης (88’Μακρής),
Εσθονία: Ακσάλου, Γκρουκλόφ, Ντιμιτρίεφ, Κάιτ, Ζενιόφ (77’Τουμέτ), Ογιάμα (65’Λουτς), Βασίλιεφ (90’Ανιέρ), Κλαβάν, Μετς, Μπαράνοφ, Τένιστε.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy