Να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να κάνει τις ΗΠΑ «στάχτες» απειλεί η Β. Κορέα

Νέες απειλές, με αποδέκτες την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαπέλυσε η Βόρεια Κορέα, προειδοποιώντας ότι θα κάνει χρήση πυρηνικών όπλων με σκοπό να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε «στάχτες και σκοτάδι».

«Τα τέσσερα νησιά του Αρχιπελάγους θα βυθιστούν στη θάλασσα από την πυρηνική βόμβα μας. Η Ιαπωνία δεν χρειάζεται πλέον να υπάρχει κοντά μας», ανέφερε η Επιτροπή για την Ασία και τον Ειρηνικό, που διαχειρίζεται τις εξωτερικές σχέσεις της Βόρειας Κορέας, αλλά και την άσκηση προπαγάνδας, σε δήλωσή της που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA.

«Ας μετατρέψουμε τις ΗΠΑ σε στάχτες και σκοτάδι. Ας χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα αντιποίνων που έχουμε ετοιμάσει ως τώρα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η νέα απειλή της Πιονγκγιάνγκ έρχεται ως «απάντηση» στην υποστήριξη των δυο συγκεκριμένων χωρών στην νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ενίσχυση των διεθνών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, μετά την 6η ισχυρότατη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το κείμενο του Συμβουλίου Ασφαλείας προβλέπει την επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές αερίου προς τη Βόρεια Κορέα, τον περιορισμό των εξαγωγών πετρελαίου και διυλισμένων υποπροϊόντων του, καθώς και την απαγόρευση των εξαγωγών βορειοκορεατικών υφαντουργικών προϊόντων.

Η Επιτροπή για την Ασία και τον Ειρηνικό ζήτησε την διάλυση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο και χαρακτήρισε ως «όργανο του διαβόλου» το οποίο απαρτίζεται από «διεφθαρμένες» χώρες που ακολουθούν τις διαταγές των ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε ακόμη την Ιαπωνία ότι «χορεύει στον ρυθμό που επιβάλουν οι ΗΠΑ», ενώ χαρακτήρισε τη Νότια Κορέα ως «προδότες» και «σκυλιά των Αμερικανών».

«Εξαιρετικά προκλητική» χαρακτήρισε την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ η Ιαπωνία, σημειώνοντας πως κλιμακώνει ιδιαίτερα την ένταση στην περιοχή και είναι απολύτως απαράδεκτη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy