Π. Σταυρινίδης: Ο Σταύρος Μαλάς υπερείχε έναντι των ανθυποψηφίων του

Έγιναν διακριτές οι διαφορές τόσο στην ποιότητα όσο και στις θέσεις των πέντε βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία ανέφερε ο Καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Παναγιώτης Σταυρινίδης.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, τόνισε ότι Σταύρος Μαλάς υπερείχε έναντι των ανθυποψηφίων του. Σημείωσε ότι στο κυπριακό και στην εσωτερική διακυβέρνηση ο Σταύρος Μαλάς υπέδειξε ηγετικά γνωρίσματα και στρατηγική σκέψη των θεμάτων.

Για τον πρόεδρο Αναστασιάδη είπε ότι έδειξε σημάδια κόπωσης και στην επιχειρηματολογία του αλλά και μια λανθάνουσα μορφή εκνευρισμού. Επίσης, ο κ. Σταυρινίδης είπε ότι ήταν μια κακή μέρα για τον Νικόλα Παπαδόπουλο τόσο για το περιεχόμενο των απαντήσεών του αλλά και στην προσπάθειά του εδώ και ένα χρόνο να πείσει το εκλογικό σώμα για το τι εννοεί «νέα στρατηγική».

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος δεν έχει ακόμα καταλάβει τι είναι η «νέα στρατηγική» πέραν από ένα αμάρτημα παλαιών θέσεων. Για τον Γιώργο Λιλλήκα είπε ότι διαφάνηκε μια τάση εκνευρισμού και μια βιασύνη ενώ για τον Χρίστο Χρίστου ανέφερε ότι γνώριζε τις αδυναμίες που έχει στο δημόσιο διάλογο και προτίμησε να μιλάει όσο το δυνατό λιγότερο προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο είναι καλό για τη δημοκρατία.

Ο κ. Σταυρινίδης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο Σταύρος Μαλάς διακρίνεται από σοβαρότητα και ηγετικά γνωρίσματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy