Πάει για το 2019 η Πλατεία Ελευθερίας

Η πλατεία Ελευθερίας δεν τελειώνει ούτε το 2017 ούτε το 2018 αλλά, αν όλα πάνε καλά, θα ολοκληρωθεί το 2019.

Οι ανησυχίες προέκυψαν ύστερα από επιτόπια επίσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ) στην πλατεία και την ενημέρωση της οποίας έτυχαν τα μέλη της.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του “Φιλελεύθερου”, παρά το γεγονός ότι ο εργολάβος ενέτεινε τις προσπάθειές του το τελευταίο διάστημα και μετέφερε στο εργοτάξιο αυξημένο αριθμό εργαζομένων αλλά και εργοδηγών με σκοπό την επίσπευση των εργασιών.

Στο πλαίσιο της επίσπευσης των εργασιών ο εργολάβος έριξε στη δουλειά και τέσσερις επιστάτες του οι οποίοι εργοδοτούνταν στο εξωτερικό και διαθέτουν αρκετή εμπειρία στις κατασκευές. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο εργοτάξιο ο εργολάβος ανέφερε, ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από πλευράς του ο εκπρόσωπος του αρχιτέκτονα, ο οποίος αφίχθη στην Κύπρο από την Αγγλία ειδικά για το θέμα της πλατείας Ελευθερίας, εκτιμά,  ότι το έργο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εντός του 2018 και ότι τελικά θα παραδοθεί εντός του 2019.

Πάντως, ο αρχιτέκτονας φέρεται να ανέφερε ότι υπάρχει χρόνος ακόμη για την υλοποίηση του έργου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το έργο φαίνεται να σκαλώνει στην κατασκευή και τοποθέτηση των γυαλιών του δυτικού στηθαίου που, θα έχουν κλίση προς τα κάτω αλλά και προς τη μία πλευρά.

Μέχρι πρόσφατα, ούτε ο εργολάβος ούτε και ο αρχιτέκτονας αναλάμβαναν την ευθύνη της ασφάλειας του συγκεκριμένου στηθαίου. Φαίνεται, ωστόσο, ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν και τώρα θα ζητηθούν προσφορές για την κατασκευή του γυαλιού στο εξωτερικό.

Τελικά εξέφρασαν ενδιαφέρον δύο εταιρείες οι οποίες εδρεύουν στη Βρετανία αλλά οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τους πρώτους μήνες του 2018. Η τοποθέτηση των γυαλιών απαιτεί, όπως μας ελέχθη, μεγάλη ακρίβεια η οποία με τη σειρά της απαιτεί χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα διαδικασία δεν θα επιφέρει μόνο επιμήκυνση του χρόνου ολοκλήρωσης αλλά και αύξηση του συνολικού κόστους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy