Πέντε προσφορές για δημιουργία χώρου στάθμευσης στη λεωφόρο Ομήρου

Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 υποβλήθηκαν και ανοίχθηκαν οι προσφορές για το έργο δημιουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης στη λεωφόρο Ομήρου.

Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος προσφορές υπέβαλαν πέντε εταιρείες και κατά αλφαβητική σειρά είναι: A. ARISTOTELOUS (CONSTRUCTION) LTD, Α.PANAYIDES CONTRACTING LTD, CYBARCO LTD, CYFIELD DEVELOPMENT PUBLIC LTD, LOIS BUILDERS LTD.

Διευκρινίζεται ότι το έργο αφορά την κατασκευή διώροφου υπόγειου υποστηρικτικού χώρου στάθμευσης για 157 οχήματα (εκ των οποίων οι 7 θέσεις για οχήματα ΑΜΕΑ) κάτω από τη λεωφόρο Ομήρου στο τμήμα μεταξύ της Πλατείας Σολωμού και της λεωφόρου Ευαγόρου. Η πρόσβαση των χώρων θα γίνεται με ράμπες πρόσβασης από τη λεωφόρο.

Το έργο πέρα από το χώρο στάθμευσης περιλαμβάνει δημόσια αποχωρητήρια στο επίπεδο της Τάφρου Νταβίλα (Δυτικά) και κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρες που να συνδέουν τον χώρο στάθμευσης με την τάφρο και τη λεωφόρο, για τα οποία θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Στο πλαίσιο του έργου η λεωφόρος Ομήρου θα διαπλατυνθεί και θα κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια, νέο οδόστρωμα, οδικός εξοπλισμός / φωτισμός και σήμανση.

Σύμφωνα με το Δήμο Λευκωσίας το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy