«Προχειρότητες» με τη φοιτητική χορηγία

ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ ψήφισαν χθες το νομοσχέδιο που μεταρρυθμίζει την φοιτητική χορηγία, παρά τις αντιδράσεις εκ μέρους των άμεσα επηρεαζόμενων σπουδαστών στα κυπριακά πανεπιστήμια.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας Γιώργος Τάσου είπε ότι δεν θα αδικηθούν οι φοιτητές που έπαιρναν μέχρι σήμερα χορηγία, ενώ μειώνεται και η γραφειοκρατία.

Είπε πάντως ότι δεν είναι νόμος-θαύμα που μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα, τα οποία αν προκύψουν η Βουλή μπορεί να παρέμβει και να τα διορθώσει.

Από την πλευρά του το ΑΚΕΛ το οποίο τάχθηκε εναντίον, εκτιμά ότι η κυβέρνηση λειτούργησε πολύ πρόχειρα.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής Άντρος Καυκαλιάς είπε ότι θα αποκλειστούν φοιτητές και μάλιστα φοιτητές οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν δικαιούχοι.

Ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι στην Βουλή ρώτησε επανειλημμένα τον υπουργό Παιδείας να πει πόσοι φοιτητές θα χάσουν αυτή την χορηγία, και δεν δόθηκε καμία απάντηση.

Έψεξε επίσης το γεγονός ότι από τον περσινό προϋπολογισμό η κυβέρνηση άφησε 10 εκατομμύρια πίσω, και στέρησαν αυτά τα χρήματα από τους φοιτητές.

Ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ κατέθεσαν τροπολογία για διάθεση των πλεονασμάτων και αναμένουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ενταχθεί η σχετική τροπολογία στον προϋπολογισμό του 2016.

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι φοιτητές και επικρίνουν τον Υπουργό Παιδείας ότι δεν εισάκουσε καμία εισήγηση τους.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ εκ μέρους της ΠΟΦΕΝ ο Χαράλαμπος Χριστοφόρου είπε ότι όσοι δεν διαμένουν στην Κύπρο τα τελευταία 5 χρόνια δεν δικαιούνται το φοιτητικό πακέτο.

Μίλησε επίσης για προχειρότητες όσον αφορά τα οικονομικά κριτήρια και πρόσθεσε ότι αρκετοί θα χάσουν τώρα αυτό το εισόδημα.

Ο κ. Χριστοφόρου είπε τέλος ότι υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι σταματούν τις σπουδές τους, αφού δεν αντέχουν οικονομικά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy